Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +23 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Krievijas prokuratūra grib bloķēt internetā paustos aicinājumus uz protestiem

Krievijas prokuratūra piektdien lūgusi bloķēt sociālajos medijos ievietotus aicinājumus piedalīties protestos, kas sekoja pēc svētdien Maskavā un citviet Krievijā piedzīvotajiem mītiņiem. Krievijas Ģenerālprokuratūra piektdien apstiprināja, ka lūgusi komunikāciju uzraudzības dienestu Roskomnadzor bloķēt tās lapas sociālajos medijos, kurās aicināts šo svētdien piedalīties jaunos protestos.

Kā ziņots, Krievijā vairākās pilsētās notika protesti pret korupciju valdībā, un Maskavā policija par dalību nesankcionētā mītiņā aizturēja vairāk nekā 1000 cilvēku. Tas bija lielākais Krievijā protesta laikā aizturēto cilvēku skaits kopš 1993.gada.

ASV un Eiropas Savienība (ES) kritizējusi Krievijas reakciju uz protestiem, aicinot atbrīvot protestētājus, savukārt Krievijas prezidents Vladimirs Putins noraidījis šādu kritiku kā iejaukšanos valsts iekšējās lietās. Viņš arī uzsvēris, ka varasiestāžu nesankcionēto protestu dalībnieki ir jāsoda.

Neminot vārdā neseno protestu galveno iedvesmotāju opozicionāru Alekseju Navaļniju, kurš paziņojis par plāniem kandidēt prezidenta vēlēšanās, Putins apsūdzēja "kādu un zināmus politiskos spēkus, kas mēģina virzīt savtīgas intereses un izvērš pašreklāmu politiskajā arēnā pirms dažiem politiskiem notikumiem, ieskaitot vēlēšanu kampaņas valsts iekšienē".

Putins arī ceturtdien solīja cīnīties pret korupciju, bet arī uzvēra, ka valdība neļaus pārkāpt likumu. Viņš arī piesauca Arābu pavasara notikumus, kā arī protestus Ukrainā, kas noveda pie toreizējā prezidenta Viktora Janukoviča gāšanas.

"Politisko aktivitāšu gaitā visiem jārīkojas atbilstoši likuma normām," runājot Arktikas forumā Arhangeļskā, sacīja Putins. "Tie, kas pārkāpj likumu, ir jāsoda atbilstoši Krievijas likumdošanai."

Putina preses sekretārs Dmitrijs Peskovs izvairījās no jautājuma par to, kā Putins reaģējis uz kinorežisora Aleksandra Sokurova paziņojumu, kurā viņš aicināja Kremli ieklausīties protestētāju prasībās un atturēties no spēka lietošanas, lai izvairītos no politiskas katastrofas.

Peskovs piektdien reportieriem paziņoja, ka Putins ir gatavs ieklausīties Sokurova un citu ievērojamu kultūras darbinieku argumentos, tomēr prezidents ne vienmēr piekrīt viņu domām.

Cilvēkus protestēt pamudinājusi Navaļnija publiskotā informācija par Krievijas premjerministra Dmitrija Medvedeva bagātībām, kas iegūtas apšaubāmā ceļā. Pašam Navaļnijam par protestiem pirmdien piemērots 20 000 rubļu (324 eiro) naudas sods par nesankcionēta mītiņa organizēšanu Maskavā un 15 diennakšu arests par nepakļaušanos policijai.

 

Top komentāri

cenzorelis pārspēj pats sevi
c
tātad kārtējo reizi nāksies madžiņcenzorelim teroristam atgādināt, ka viņa darbības ir nelikumīgas.
par ko cenzorelis trako
p
par to, ka rusņā un belarusņā notiek atgriešanās pie cenzūras, ar to starpību, ka Krievijas impērijā cenzūra bija oficiāla, ar likumu noteikta!
Kremlin.ru
K
«Компания SpaceX впервые запустила уже использованную ракету». Подумаешь, Россия запускает на выборы уже трижды использованного президента.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Ukrainas armija nedaudz atkāpusies rietumu virzienā

Ukrainas armijas virspavēlnieks Oleksandrs Sirskis svētdien paziņojis, ka situācija frontē ir saasinājusies un krievi aktīvi uzbrūk visā frontes līnijas garumā, dažos virzienos gūstot taktiskus pan...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits