Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +24 °C
Skaidrs
Sestdiena, 18. maijs
Inese, Inesis, Ēriks

Krievijas tiesa noraida Pussy Riot dalībnieces lūgumu viņu atbrīvot

Krievijā Permas novada tiesa trešdien atzina par likumīgu zemākas tiesu instances lēmumu, ar kuru vienai no ieslodzītajām krievu pankgrupas _Pussy Riot _dalībniecēm Marijai Aļohinai atteikta pirmstermiņa atbrīvošana no cietuma. Līdz ar to tiesa noraidījusi Aļohinas sūdzību par Berezņiku pilsētas 23.maija spriedumu.

Aļohina pati atradās Permas apgabala Soļikamskas pilsētas izmeklēšanas izolatorā, un viņas dalība sēdē Permas novada tiesā tika nodrošināta telekonferences režīmā. Trešdienas tiesas sēdē bija arī dramatiski brīži. Aļohina pārtrauca piedalīties procesā, jo tiesnese noraidījusi vairākus viņas lūgumus.

Trešdienas tiesas sēdes vidū Aļohina paziņoja, ka viņai neļauj sevi aizstāvēt, uzvilga galvā cepuri un novērsās no kameras. Savukārt tiesnese atzina, ka sēdi iespējams turpināt bez notiesātās līdzdalības.

Aļohina jau maijā lūdza atbrīvot viņu pirms termiņa beigām, tomēr tiesa toreiz prasību noraidīja. Cietuma amatpersona tiesā liecināja, ka notiesātā cietuma darbus strādā bez vajadzīgās atdeves, turklāt savu noziegumu nav nožēlojusi.

Aļohina ir viena no divām pankgrupas Pussy Riot dalībniecēm, kas joprojām atrodas cietumā. Otra ir Nadežda Tolokoņņikova, kas sodu izcieš cietumā Mordvijā. Sagaidāms, ka Tolokoņņikova piektdien apmeklēs tiesas sēdi Mordvijas galvaspilsētā Saranskā, kur tiks izskatīts viņas lūgums par pirmstermiņa atbrīvošanu. Viņas iepriekšējo lūgumu tiesa noraidīja aprīlī, ņemot vārā, ka cietumā Tolokoņņikovai izteikts rājiens, turklāt arī viņa izdarīto nav nožēlojusi.

Pērn 21.februārī piecas Pussy Riot dalībnieces Maskavas Kristus Pestītāja katedrālē sarīkoja "panku lūgšanu" "Dievdzemdētāja, padzen Putinu!". Akcijas dalībnieces uzskrēja uz paaugstinājuma līdzās baznīcas ikonostasam, kur pārkrustījās, metās ceļos un lēkāja, līdz viņas no turienes aizdzina baznīcas darbinieki. No Maskavas katedrālē, kā arī citā akcijā, kas tika sarīkota Jelohovas Dieva parādīšanās baznīcā, uzfilmētā videomateriāla un studijā ierakstītā skaņas celiņa tika radīts dziesmas "Dievdzemdētāja, padzen Putinu!" videoklips.

Maskavas tiesa augustā piesprieda trim pankgrupas dalībniecēm - Nadeždai Tolokoņņikovai, Marijai Aļohinai un Jekaterinai Samucevičai - divu gadu cietumsodu, atzīstot apsūdzēto vainu huligānismā, kas motivēts ar reliģisko naidu. Izskatot apelācijas prasību 10.oktobrī, Maskavas tiesa Samucevičai iepriekš piespriesto reālo cietumsodu aizstāja ar nosacītu sodu un lika viņu atbrīvot tiesas zālē. Abām pārējām akcijas dalībniecēm tām iepriekš piespriestais sods tika atstāts spēkā. Vēl divas Pussy Riot dalībnieces, kuru vārdi publiski netiek atklāti, esot aizbēgušas no Krievijas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Putins: Nav plānu ieņemt Harkivu

Krievijai šobrīd nav plānu ieņemt Harkivu, piektdien, atrodoties vizītē Ķīnā, apgalvoja Krievijas diktators Vladimirs Putins.

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits