Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Krievijas varasiestādes nosauc Sanktpēterburgas metro spridzinātāja vārdu

Iepriekšējās dienas terora aktu Sanktpēterburgas metro sarīkojis Kirgizstānā dzimušais Akbardžons Džalilovs, otrdien paziņojusi Krievijas Izmeklēšanas komiteja.

Pats 1995.gadā dzimušais Džalilovs gājis bojā viņa sarīkotajā sprādzienā metro vilcienā, taču viņš atstājis savas pēdas arī uz otra spridzekļa, kas tika pirmdien atrasts citā Sanktpēterburgas metro stacijā un kuru izdevās neitralizēt, pavēstīja Izmeklēšanas komitejas pārstāve Svetlana Petrenko.

 

"Kriminālistikas eksperti uz somas, kas bija atstāta metro stacijā "Sacelšanās laukums" un kurā atradās spridzeklis, atrada Džalilova ģenētiskās pēdas," aģentūrai Interfax pastāstīja Petrenko.

Viņa piebilda, ka ģenētiskās ekspertīzes rezultāti un videonovērošanas kameru ieraksti dod izmeklētājiem pamatu secināt, ka tieši tas pats cilvēks, kas uzspridzināja metro vagonu, atstājis arī spridzekli metro stacijā.

Kā ziņots, pirmdien sprādzienā, kas notika Sanktpēterburgas metro, nogalināti vismaz 14 cilvēki, bet vairāk nekā 50 guvuši ievainojumus.

Tikmēr tīmekļa ziņu vietne Gazeta.ru vēsta, ka Džalilovs pirms sešiem gadiem ieguvis Krievijas pilsonību un kopā ar savu tēvu strādājis autoremonta darbnīcā.

Gazeta.ru pavēstījis kāds avots, Džalilovs iepriekš neesot nonācis Krievijas tiesībsargāšanas iestāžu uzmanības lokā.

Tajā pašā laikā avots, kas informēts par Džalilova tuvinieku pratināšanas rezultātiem Kirgizstānā, pavēstījis Gazeta.ru, ka viņš esot bijis biedrs kādā organizācijā, kura saistīta ar teroristisko grupējumu Islāma valsts.

Top komentāri

NAV VIENALGA
N
Kādas ģenētiskās pēdas var atstāt Sacelšanās laukumā?
zvirbulēns
z
Un jādomā, ka tas viss dēļ tā, ka fašistiskā Krievija Kirgīziju iznīcinājuši kā valsti. Viss uz labu, Krievija vēl ierīs, cik tautu šie nav pārkrievojuši, iznīcinājuši, šausmas!
juris
j
zvirbuli ,es tev pautus norausu !
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Tūristu uzvedības dēļ aizsegs skatu uz Fudzi

Japānas pilsēta Fudzikavagučiko kļuvusi par kārtējo tūristu vidū īpaši iecienīto pilsētu pasaulē, kas spiesta ieviest pasākumus tūristu radīto neērtību mazināšanai, vēsta Associated Press.

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits