Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Piektdiena, 17. maijs
Umberts, Herberts, Dailis

Laikraksts: Krievijas specdienesti zinājuši par terora akta gatavošanu

Krievijas specdienestiem bijusi informācija par terora akta gatavošanu Sanktpēterburgā un, pateicoties tai, iespējams, novērsts otrs sprādziens, atsaucoties uz saviem avotiem, vēsta laikraksts Kommersant.

Informāciju sniedzis kāds Krievijas iedzīvotājs, kurš sadarbojies ar džihādistu grupējumu Islāma valsts un ticis aizturēts pēc atgriešanās no Sīrijas.

Tomēr šis cilvēks kaujinieku hierarhijā ieņēmis zemu rangu un tāpēc viņa sniegtā informācija nav bijusi pilnīga, laikrakstam sacījis "uzticam avots".

Aizturētais ar domubiedriem uzturējis telefoniskus sakarus, tāpēc operatīvie darbinieki spējuši noteikt iespējamo teroristu telefona numurus, skaidroja Kommersant sarunbiedrs.

Visi šie telefona numuri iegādāti tirgos un nav tikuši sasaistīti ar reāliem cilvēkiem, tāpēc specdienestiem nācies aprobežoties ar sarunu noklausīšanos.

Derīgas informācijas sarunās bijis maz. Islāma valsts kaujinieki mobilos tālruņus izmantojuši reti, sarunas bijušas vien īsas frāzes, neminot konkrētu vārdus, laikus un tikšanās vietas.

Sanktpēterburgas metro notikušais sprādziens licis operatīvos darbiniekus pārtraukt operāciju, visi zināmie telefona numuri tikuši nobloķēti, tādējādi apturot sakarus teroristu vidū.

Atbilstoši provizoriskajai informācijai abi spridzekļi Sanktpēterburgas metro, no kuriem viens eksplodēja, tikuši aktivizēti ar mobilo tālruņu zvanu palīdzību.

Nav izslēgts, ka, tieši pateicoties specdienestu lēmumam nobloķēt "melnā saraksta" numurus, izdevies novērst otru sprādzienu.

Tiesa gan, uzsvēra laikraksts, tā pagaidām ir provizoriska, oficiāli neapstiprināta informācija.

Kā ziņots, Sanktpēterburgas metro pirmdien notika sprādziens, kurā nogalināti vismaz 11 cilvēki, 51 hospitalizēts.

Atbildību par notikušo pagaidām neviens nav uzņēmies, taču par galveno versiju izmeklētāji šobrīd acīmredzami uzskata terorismu.

Top komentāri

TrollisJT
T
Specdienesti varēja gan pievaldīt muti. Jo labuma no šī paziņojuma vairs nekāda, vien bandītiem bezmaksas kvalifikācijas celšanas kursi.
Klasika
K
https://en.wikipedia.org/wiki/Blowing_Up_Russia
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Ievainotais Slovākijas premjerministrs spēj runāt

Ievainotais Slovākijas premjerministrs Roberts Fico spēj runāt, bet ir noguris un joprojām atradās ļoti smagā stāvoklī, pēc sava sabiedrotā apmeklējuma slimnīcā pavēstīja jaunievēlētais S...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits