Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Lavrovs un Šoigu saglabās amatus arī jaunajā Krievijas valdībā

Krievijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs un aizsardzības ministrs Sergejs Šoigu saglabās amatus arī jaunajā valsts valdībā.

Par to liecina jaunā ministru kabineta sastāvs, kuru piektdien Sočos Krievijas prezidentam Vladimiram Putinam iesniedza premjerministrs Dmitrijs Medvedevs un Putins tūlīt pat apstiprināja.

Starp tiem ministriem, kas saglabājuši savus amatus, ir arī iekšlietu ministrs Vladimirs Kolokoļcevs, tieslietu ministrs Aleksandrs Konovalovs, ekonomikas attīstības ministrs Maksims Oreškins, rūpniecības un tirdzniecības ministrs Deniss Manturovs, enerģētikas ministrs Aleksandrs Novaks un kultūras ministrs Vladmirs Medinskis,

Par satiksmes ministru kļuvis līdzšinējais satiksmes ministra pirmais vietnieks Jevgeņijs Ditrihs, par ārkārtas situāciju ministru - līdzšinējais Federālā drošības dienesta direktora vietnieks Jevgeņijs Ziņičevs, par lauksaimniecības ministru - lauksaimniecību kreditējošās valsts bankas "Rosseļhozbank" valdes priekšsēdētājs Dmitrijs Patruševs, kurš ir Krievijas Drošības padomes sekretāra Nikolaja Patruševa dēls.

Jau iepriekš Medvedevs paziņoja, ka jaunajā valdībā līdzšinējo septiņu vicepremjeru vietā būs desmit. Par pirmo vicepremjeru kļuvis Antons Siluanovs, kurš saglabājis arī finanšu ministra amatu, bet par aizsardzību un militāri rūpniecisko kompleksu atbildīgā vicepremjera amatā iecelts līdzšinējais aizsardzības ministra vietnieks Jurijs Borisovs, kurš šajā amatā nomainījis Dmitriju Rogozinu. Savukārt par vicepremjeru - valdības aparāta vadītāju kļuvis līdzšinējais Putina palīgs un Krievijas prezidenta Kontroles pārvaldes vadītājs Konstantīns Čuičenko, nomainot šajā amatā Sergeju Prihodjko, kurš turpmāk būs valdības aparāta vadītāja pirmais vietnieks.

Vairākiem vicepremjeriem mainītas atbildības jomas, tostarp dopinga skandālā iesaistītais Vitālijs Mutko sporta, tūrisma un jaunatnes politikas vietā atbildēs par reģionālo politiku un celtniecību.

Atbilstoši pieņemtajai kārtībai 7.maijā pēc Putina inaugurācijas amatā uz jaunu termiņu atkāpās Medvedeva iepriekšējā valdība. Tajā pašā dienā Putins atkārtoti izvirzīja Medvedevu premjera amatam un dienu vēlāk Valsts dome viņu šajā amatā apstiprināja.

Top komentāri

.
.
Lavrovs taču neesot gribējis palikt amatā. Laikam neļauj iziet no spēles:)
Trollis JT
T
Daudzas valstis gribētu tādu ārlietu ministru, kā Lavrovs.
Pūķinam "jauna valdība" ?
P
Jāsmejas ! Valdība Krievu impērijā ir cars/ģenseks/prezis. Nekas tur nemainās.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits