Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Maskava aicina uz gāzes sammitu

Šosestdien, 17.janvārī, Maskavā notiks gāzes patērētāju un tranzīta valstu vadītāju tikšanās, paziņojis Kremļa preses dienests. Kā norādīja tā vadītāja Natālija Timakova, Krievijas prezidents Dmitrijs Medvedevs jau ir izsūtījis ielūgumus uz "gāzes sammitu". Ceturtdien arī kļuva zināms, ka sestdien Maskavā tiksies Krievijas un Ukrainas premjerministri Valdimirs Putins un Jūlija Timošenko. Kā pastāstīja Krievijas premjera preses sekretārs Dmitrijs Peskovs, abi politiķi par tikšanos vienojās telefonsarunā.

Sarunas laikā V.Putins paziņojis, ka "neredz nekādu pamatu, lai Krievijas gāze netiktu laista caur Ukrainas teritoriju". J.Timošenko savukārt "noformulēja nosacījumus, pie kuriem Ukraina varētu atvērt gāzes tranzītu", sacīja D.Peskovs.

Vienlaikus, kā vēsta krievu mediji, gāzes piegādes uz Eiropu caur Ukrainu vēl joprojām nav atjaunotas. Atbildību par to Maskava, tāpat kā iepriekš, noveļ uz Ukrainu, vainojot Kijevu neizpildāmu nosacījumu izvirzīšanā. Tā, Gazprom mājaslapā publicētajā preses relīzē norādīts, ka uzņēmumam atteikts sūknēt gāzi uz rietumiem Moldovas un Balkānu valstu patērētājiem, "aizbildinoties ar Tehniskās vienošanās trūkumu par gāzes saņemšanas-nodošanas noteikumiem pierobežas gāzes mērstacijās 2009.gadā". Gazprom apgalvo, ka šādas vienošanās trūkums 2007.gadā netraucēja gāzes tranzītam.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits