Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +12 °C
Daļēji saulains
Trešdiena, 16. oktobris
Daiga, Dinija, Dinārs

Maskava: Sīrijas miera konference nav gaidāma agrāk par oktobri

Sīrijas konflikta izlīguma konference, kuras mērķis ir pie viena sarunu galda pulcēt gan prezidenta Bašara al Asada sabiedrotos, gan opozīciju, visticamāk, nav gaidāma agrāk par oktobri, izteicies Krievijas ārlietu ministra vietnieks Genādijs Gatilovs.

Augusta beigās Maskavā un Vašingtonā tiks rīkotas sarunas, lai sagatavotos konferencei, atklāja amatpersona. "Septembrī [konference], visticamāk, nenotiks, jo būs citi notikumi," pirmdienas vakarā Gatilovs atzina ziņu aģentūrai Interfax. "Mēs vēlētos konferenci sarīkot pēc iespējas ātrāk, taču mums jāņem vērā realitāte, kas varētu ietekmēt foruma rīkošanas laiku."

Vienošanos par tā dēvēto Ženēvas-2 sarunu rīkošanu maijā panāca ASV valsts sekretārs Džons Kerijs un Krievijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs. Maskava, kas ir viena no lielākajām Damaskas sabiedrotajām starptautiskajā arēnā, sākotnēji rosināja sanāksmi rīkot maija beigās. Taču konferences rīkošana vairākkārt tika pārcelta gan tāpēc, ka opozīcija nevarēja vienoties par nosacījumiem, pie kādiem tā būtu gatava piedalīties, gan tāpēc, ka Maskava uzstāja uz Irānas dalību sarunās.

Pirmās Ženēvas sarunas notika pagājušā gada jūnijā. Toreiz pasaules lielvaras vienojās par nosacījumiem Sīrijas krīzes risināšanai, paredzot pārtraukt asinsizliešanu un izveidot Sīrijā pārejas valdību, kurā būtu pārstāvēti visi sabiedrības spēki. Sīrijas prezidentam netika pausts tiešs aicinājums atkāpties no amata. Tomēr vienošanās neiemantoja nepieciešamo atbalstu un dzīvē netika īstenota.

Sīrijas konflikts ilgst jau kopš 2011.gada maija, un tajā dzīvību zaudējuši vairāk nekā 100 000 cilvēku, liecina ANO dati.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits