Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

Medvedevs pauž Krievijas gatavību SVF palīdzības programmas ietvaros investēt eiro zonas glābšanas plānā

Krievija Starptautiskā valūtas fonda (SVF) palīdzības programmas ietvaros ir gatava investēt eiro zonas glābšanas plānā, ceturtdien paziņoja Krievijas prezidents Dmitrijs Medvedevs Krievijas un Eiropas Savienības (ES) samita noslēgumā.

Medvedevs norādīja, ka Krievija ES palīdzēs atbilstoši savai kvotai SVF, tomēr ir gatava izskatīt arī citus pasākumus Eiropas Savienības atbalstam. Viņš arī uzsvēra, ka galvenais ir lēmumi, ko pieņems ES dalībvalstis, jo "palīdzēt Eiropai var vien pati Eiropa".

"Krievija ir ļoti ieinteresēta, lai ES paliek ietekmīgs ekonomiskais un politiskais spēks. Mums ir ļoti svarīga apvienota Eiropa, un mums ir ļoti svarīgi, lai Eiropas valstis vienotos, parādītu vīrišķību šajā sarežģītajā situācijā un saglabātu vienu no svarīgākajām valūtām ‒ eiro," žurnālistiem Briselē pavēstīja Medvedevs.

Ar šādu paziņojumu Medvedevs nāca klajā, kad viņa padomnieks ekonomikas jautājumos Arkādijs Dvorkovičs norādīja, ka Maskava ir gatava ieguldīt līdz pat 20 miljardiem ASV dolāru (10,82 miljardiem latu) atkarībā no progresa, kas tiks panākts plānā ieguldīt 200 miljardus eiro (140,56 miljardus latu), par ko vienojās ES līderi.

ES dalībvalstīm līdz pirmdienai ir jāizstrādā vairāku divpusējo aizdevumu SVF nosacījumi, bet vēlāk šos līdzekļus izmantos situācijas parādu māktajā eiro zonā stabilizēšanai.

Krievijas prezidents gan neminēja konkrētus skaitļus, bet piebilda, ka Krievija "ir gatava izskatīt un apsvērt arī citus atbalsta veidus" ne vien SVF kontrolēto palīdzību, ko pašlaik apspriež finanšu ministri visā pasaulē.

Dvorkovičs iepriekš sacīja, ka 10 miljardus dolāru (5,4 miljardus latu), kas SVF ir jāatdod Krievijai, pēc SVF pieprasījuma varētu novirzīt palīdzībai eiro zonai, bet vēl 10 miljardus Krievija vēlāk varētu piešķirt papildus.

Medvedevs norādīja, ka 41% Krievijas rezervju ārvalstu valūtās tiek glabātas eiro un puse no Krievijas ārējās tirdzniecības tiek īstenota ar ES.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits