Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Milibands: Krievija cietīs politiski un ekonomiski

Krievija cietīs politiski un ekonomiski par savu militāro intervenci Gruzijā pat tad, ja tā būs ieguvusi īstermiņā, otrdien paziņoja Lielbritānjas ārlietu ministrs Deivids Milibands, raksta Reuters.

Maskava šobrīd ir daudz izolētāka un mazāk uzticama kā pirms mēnešā, D.Milibands raksta izdevuma Irish Examiner viedokļu slejā.

"Tā ir guvusi īstermiņa militāros labumus, bet ar laiku tā jutīs ekonomisko un politiskos zaudējumus. Ja Krievija patiesi vēlas cieņu un ietekmi, tad tai ir jāmaina kurss," raksta Lielbritānijas ārlietu ministrs.

Eiropas Savienības (ES) līderi pirmdien vienojās pārtraukt sarunas ar Krieviju par jauna sadarbības līguma parakstīšanu līdz brīdim, kad Maskava pilnībā izvedīs savu karaspēku no Gruzijas. ES arī atcēla ieceri vērst sankcijas pret tās lielāko energoresusrsu piegādātaju. 

"Krievijas izolēšana nebūtu produktīva, jo tās starptautiskā ekonomiskā integrācija ir labākā disciplīna tās politikai," sacīja D.Milibands.

Viņš arī uzskata, ka eiropiešiem ir nepieciešama Krievijas gāze, bet Krievijai ir nepieciešams Eiropas tirgus un ieguldījumi. 

"Krievijas prezidents Dmitrijs Medvedevs saka, ka nebaidās no jauna aukstā kara. Mēs to nevēlamies. Viņam ir liela atbildība tādu nesākt," noslēgumā piebilda D.Milibands. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits