Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

NATO atjaunos formālās attiecības ar Krieviju

Briselē ceturtdien sākusies NATO valstu ārlietu ministru sanāksme, kurā paredzēts atjaunot formālās attiecības ar Krieviju. Tās tika pārtrauktas aizgājušās ASV administrācijas spiediena rezultātā pagājušā gada augustā pēc Krievijas armijas iebrukuma Gruzijā.

Tomēr jaunais ASV prezidents Baraks Obama apliecinājis, ka vēlas atvērt jaunu lapaspusi attiecībās ar Krieviju.

"Krievijai nepieciešami Rietumi tik pat lielā mērā kā Rietumiem Krievija," pēc ierašānās sanāksmē sacīja Lielbritānijas ārlietu ministrs Deivids Milibands.

Amatpersonas atzinušas, ka joprojām starp NATO un Krieviju pastāv nesaskaņas, tomēr tām ir arī kopējas intereses pie kurām ir jāstrādā.

"Mums ir skaidras kopējās intereses ar Krieviju: Afganistāna, cīņa pret terorismu un cīņa pret masu iznīcināšanas ieroču izplatīšanu," atklājot samitu, sacīja NATO ģenerālsekretārs Jāps de Hops Shēfers. "Mēs pavisam neatkāpjamies no uzskata, ka joprojām starp NATO un Krieviju pastāv nopietnas viedokļu atšķirības, sevišķi par Gruziju."

Lietuva izteikusi bažas par aizvien agresīvāko Krievijas uzvedību, tādēļ NATO soli uztver negatīvi. "Manuprāt, šobrīd ir pāragri atklāt formālu dialogu," sacīja Lietuvas ārlietu ministrs Vigaudas Ušackas, uzsverot, ka NATO vajadzēja izmantot laiku līdz alianses samitam aprīlī, lai atsāktu ciešāku sadarbību ar Krieviju.

Viņa Igaunijas kolēģis Urmass Paets gan bija pretējās domās. "Mēs nekavēsimies, jo ir daudz jautājumu, kuros NATO un Krievijai jāsadarbojas. Piemērām, kravu tranzīts uz Afganistānu, Irāna, Tuvo Austrumu miers, kodolieroču neizplatīšana," viņu citē Reuters.

Krievijas vēstnieks NATO Dmitrijs Ragozins tic, ka "atsvešināšanās periods" Krievijas un NATO attiecībās "ir aiz muguras".




Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits