Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

papildināta - Klimovičs: Krievijas zenītiekārtas apšauda civilās lidmašīnas

Pēc ziņām, kas saņemtas no Rietumgruzijas, Krievijas armija pagājušajā naktī Poti ar zenītiekārtām _Šilka _apšaudījusi civilās pasažieru lidmašīnas. Lidmašīnas, protams, lidojušas pietiekamā augstumā un tās _Šilkas _nevarēja aizsniegt. Acīmredzot, tas ir darīts, lai nobiedēu lidotājus, kas zem lidmašīnām redzēja sprādzienu uguntiņas. Iespējams, tas ir mēģinajums panākt, lai Gruzijā atteiktos lidot civilās lidmašīnas.

Naktī kārtējo lidojumu no Gruzijas galvaspilsētas Tbilisi uz Rīgu veica arī aviokompānija airBaltic, taču šī lidojuma drošība nav tikusi šādi ietekmēta. "Mēs vienmēr izvēlamies maršrutu, lai tas būtu attālināts no konflikta vietas," saka lidsabiedrības airBaltic pārstāvis Jānis Vanags, uzsverot, ka lidojumi tiktu atcelti, ja pasažierus uz Rīgu nebūtu iespējams nogādāt pa drošu gaisa ceļu. 

Televīzijas Rustavi 2 žurnālists Tengizs Gobotišvili stāstīja, ka tur izvietotajiem krievu karavīriem ir miera uzturētāju emblēmas, un tas liek uzdot jautājumu, vai nav nolemts tik tālu atstāt krievu armiju. Līdzīgi ir arī ar kādu posteni, kas atrodas 40 km no Tbilisi — arī tajā miera uzturētāju emblēmas bija redzamas uz krievu armijas karavīru formas tērpiem.

Var pieņemt, ka šādi miera uzturētāji var bloķēt pusi valsts un tai cauri laists vai nelaist, ko vien ienāk prātā, kā tas, pēc novērotā, ir arī šobrīd.

Pēc Dienas korespondenta domām, iespējams, Rietumiem vajadzētu rīkoties daudz praktiskāk, nevis tikai aprobežoties ar runām, ka var sākties jauns aukstais karš.


[papildināta ar 2. rindkopu]

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

LASIET ARHĪVĀ:

"Gruzija ir paralizēta — jebkuras kravas, humānās ieskaitot, var vest tikai pa gaisa ceļu uz Tbilisi starptautisko lidostu."

Romualds Ražuks, bijušais NATO pārstāvis Dienvidkaukāzā, 18.08.2008.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits