Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

papildināta - Putins atbild uz Krievijas iedzīvotāju jautājumiem

Televīzijas tiešraidē atbildot uz Krievijas iedzīvotāju jautājumiem, premjerministrs Vladimirs Putins šodien solīja, ka pasaules finanšu krīze valsti ietekmēs minimāli. «Principā mēs nedomājam mainīt nekādus plānus, un tas ir galvenais,» viņu citē RIA Novosti. Krīzes beigas viņš gan neņēmās prognozēt, taču norādīja, ka tā visdrīzāk ilgs vismaz pusotru gadu. «Taču Krievija ir pārvarējusi ne tādas vien grūtības. Ja saliedēsimies ap tautas interesēm, darbosimies tās labā, spēsim visu,» viņš teica pārraides beigās, izpelnoties klātesošo aplausus.

Aplausi skanēja arī pēc vairākām citām atbildēm, kaut uz dažiem izskanējušajiem jautājumiem V.Putins izvairījās atbildēt. Tā, kādas vēstules autors viņam jautāja, kāpēc «nekārtības valstī sākās jau ar vēlēšanām», uz ko premjerministrs atbildēja ar pretjautājumu: «Par kādu valsti jūs runājat?» un nolika vēstuli. Tomēr valdības vadītājs arī apsolīja nepieļaut «straujas valūtas kursa svārstības».

Pārraides laikā V.Putins norādīja, ka Krievijā pieaugs bezdarbnieku skaits, kas varētu sasniegt divus miljonus cilvēkus - par 400 tūkstošiem vairāk kā pašlaik, kā norādīja premjerministrs. Tiesa, pēc oficiālajiem datiem pašlaik Krievijā bez darba ir 4,6 miljoni cilvēku. Bezdarba problēmas atrisināšanai valdība atvēlēšot līdz 50 miljardiem rubļu (aptuveni miljardam latu).

Runājot par ārpolitiku, V.Putins īpašas cerības lika uz Baraka Obamas stāšanos ASV prezidenta amatā. "Mēs dzirdam aicinājumus attiecības ar Krieviju veidot, ņemot vērā tās intereses. Ja tie nav vienkārši vārdi, bet transformēs praktiskā politikā, tad, protams, mūsu reakcija būs adekvāta un mūsu amerikāņu partneri to uzreiz jutīs," sacīja V.Putins.

Premjerministrs pārraides laikā atkal kritizēja Gruziju par uzbrukumu Dienvidosetijai, netieši apstiprinot, ka tolaik solījis "pakārt Saakašvili aiz olām". Viņš arī solīja nebūvēt pastāvīgas militārās bāzes Kubā un Venecuēlā, sakot: "Mēs jau tā tur esam gaidīti viesi." Pret Ukrainu attieksme bija stingrāka: V.Putins atgādināja, ka valsts nenodarbojas ar labdarību, tāpēc Kijevai būs jāatmaksā parāds par gāzi. No Dienvidosetijas un Abhāzijas krievu karavīri neaizies, solīja valdības vadītājs.

Līdzīgi kā iepriekšējās jautājumu sesijās, V.Putins plaši demonstrēja savu atmiņu, no galvas citējot statistikas datus par dažādām lauksaimniecības un rūpniecības nozarēm. Tā, viņš apgalvoja, ka ekonomikas pieaugums valstī sasniegs 6,8% , bet inflācija nepārsniegs 13%.

(papildināts viss teksts)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits