Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

papildināts - Krievijas armija Dienvidosetijā uzsākusi operāciju "miera uzspiešanai"

Krievijas 58.armijas taktiskajai grupai izdevies izlauzties līdz Dienvidosetijas galvaspilsētā Chinvali dislocēto Krievijas miera uzturētāju izvietojumam, un prezidents Dmitrijs Medvedevs paziņojis, ka Dienvidosetijā uzsākta operācija "miera uzspiešanai", ziņo LETA/NEWSRU.

Krievijas mediju korespondenti ziņo, ka Krievijas armija sākusi triecienu Gruzijas spēku pozīcijām uz ziemeļiem no Chinvali. Tiek ziņots, ka Chinvali pievārtē izvietotas arī Krievijas īpašo uzdevumu vienības.

Tikmēr naktī uz sestdienu notikušajos Krievijas gaisa spēku uzlidojumos Gruzijas militārajai bāzei Senaki nogalinātas vismaz 13 gruzīnu militārpersonas, atsaucoties uz radiostaciju "Imedi", ziņo aģentūra "Interfax".

Visu nakti karabāzes teritorijā tika veikti glābšanas darbi, un sagrauto kazarmu drupās tika atrastas 12 karavīru mirstīgās atliekas, bet Kutaisi pilsētas slimnīcās nogādāti 14 ievainotie. Viens no viņiem operācijas laikā miris.

Krievijas lidmašīnas bombardējušas arī Senaki dzelzceļa staciju, vēsta "Imedi".

Gruzijas mediji ziņo, ka naktī uz sestdienu gruzīnu pretgaisa aizsardzības spēki notriekuši trīs Krievijas lidmašīnas. Par notriekto lidmašīnu pilotu likteni pagaidām nekas nav zināms.

Iepriekš Gruzija apgalvoja, ka piektdien notriektas piecas krievu lidmašīnas.

«Dienvidostetijā šonakt ienāca Pleskavas 76.gaisa desanta divīzijas karavīri, ievedot arī savu tehniku,» BNS/Interfakss teicis Krievijas sauszemes karaspēka komandiera palīgs pulkvedis Igors Konašenkovs. Uz Dienvidosetiju tikšot pārsviesta 98.gaisa desanta divīzija no Ivanovas un tā sausamais «specnazs», kas dislocēts pie Maskavas. Visi desantnieki ieradīšoties kauju darbības vietā ar savu tehniku, kas tikšot papildināta ar tankiem un artilēriju, teicis pulkvedis.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits