Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

papildināts - NATO atbalsta Krievijas iespējamo atteikšanos no raķešu izvietošanas Kaļiņingradā

_NATO _uzskata, ka Krievijas iespējamā atteikšanās no raķešu _Iskander _izvietošanas Kaļiņingradā būtu labs solis, ja patiešām piepildītos. “Krievijas iepriekšējie paziņojumi, ka tā izvietos raķetes Kaļiņingradā un pavērsīs tās pret _NATO _sabiedrotajiem, bija nepatīkami. Tas ir labs solis, ja šis lēmums patiešam ir anulēts,” sacīja _NATO _pārstāvis Džeimss Apaturai.

Krievija atlikusi Iskander raķešu izvietošanu Kaļiņingradas apgabalā, jo esot mainījusies ASV pretraķešu politika Eiropā, trešdien paziņojusi kāda militārpersona.

“Šo plānu īstenošana ir pārtaukta sakarā ar faktu, ka jaunā ASV prezidenta administrācija nesteidzas ar plāniem, kas paredz pretraķešu aizsardzības vairoga elementu izvietošanu Austrumeiropā,” vārdā neminētu Krievijas armijas pārstāvi citē Reuters.

Krievija draudēja izvietot raķetes Iskander Kaļiņingradā pie Polijas robežas pēc tam, kad ASV pagājušajā vasarā vienojās ar Poliju par pārtvērējraķešu izvietošanu tās teritorijā un Čehiju, kuras teritorijā tiks uzstādīti radari. Šie elementi paredz veidot Eiropas pretraķešu aizsardzības vairogu pret uzbrukumiem no tādām valstīm kā Irāna un Ziemeļkoreja. ASV vienošanās ar abām Austrumeiropas valstīm paredz, ka elementu uzstādīšana jāpabeidz līdz 2012.gadam.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits