Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Piebalgs aicina stiprināt ES saites ar Krieviju, atbalsta Nord Stream gāzesvadu

Eiropas Savienības (ES) enerģētikas komisārs Andris Piebalgs intervijā ziņu aģentūrai _Reuters _pavēstījis, ka ES vajadzētu stiprināt saites ar Krieviju un palielināt investīcijas Gruzijā, lai pārvarētu nesenā konflikta sekas un nākotnē nodrošinātu stabilu energoresursu piegādi ES valstīm.

«Mums vajadzīgi tilti ar Krieviju, nevis izolācija,» teica A.Piebalgs. Šādu viedokli viņš paudis par spīti tam, ka pēc Gruzijas kara Eiropā pastiprinājās aicinājumi samazināt atkarību no Krievijas naftas un gāzes, jo Krievija netiek uzskatīta par uzticamu partneri.

Pēc komisāra A.Piebalga domām, Krievijas karš ar Gruziju apliecinājis, ka nepieciešams paātrināt jaunu gāzes cauruļvadu būvēšanu uz Eiropu. Tas attiecās gan uz Nabucco cauruļvadu, pa kuru Kaspijas reģiona gāzes krājumi varētu caur Gruziju un Turciju plūst uz Eiropu, gan uz daudz kritizēto Nord Stream projektu, kas Krievijas gāzi piegādās Vācijai pa cauruļvadu Baltijas jūrā. Baltijas valstis un Polija paudušas negatīvu nostāju pret šo projektu, jo uzskata, ka tas radīs ekonomiskus un ekoloģiskus draudus.

A.Piebalgs intervijā Reuters gan atzina, ka Gruzijas karš tikai stiprinājis argumentus par šāda gāzesvada nepieciešamību. «Politiskā ziņā svarīgums ir pat palielinājies, nevis samazinājies,» teica A.Piebalgs. Viņš piebilda: «Tas ir viens no lieliem projektiem, kurā Krievijas Gazprom sadarbojas ar ES uzņēmumiem. Tas ir izdevīgi abām pusēm, jo mums vajag vairāk šādas sadarbības, arī pašā Krievijā.»

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits