Laika ziņas
Šodien
Migla
Otrdiena, 16. aprīlis
Mintauts, Alfs, Bernadeta

Portāls: Protestu apspiešanā Maskavā plāno iesaistīt Donbasa veterānus

Krievijas varasiestādes plāno Maskavā protesta dalībnieku izklīdināšanas operācijās iesaistīt Austrumukrainā karojušos kaujiniekus un kazaku organizāciju biedrus, vēsta portāls Meduza, atsaucoties uz pieciem avotiem.

Ar šādu priekšlikumu nākusi klajā prezidenta administrācija, tomēr līdzekļi tam vēl nesot piešķirti, apliecināja trīs avoti.

Sarunbiedrs, kas ir tuvs Maskavas kazaku organizācijām, sacīja, ka Maskavas kazaku līderim Andrejam Šustrovam piedāvāts "atskaldīt navaļnēnus", tomēr Šustrovs atteicies no priekšlikuma, aizbildinoties ar rudens iesaukumu.

Šustrovs portālam Meduza atteicās šo ziņu komentēt un ieteica "vērsties prezidenta administrācijā".

Ar sarunu gaitu pazīstams Iekšlietu ministrijas veterāns sacījis, ka ar protestu izklīdināšanu nodarbosies organizācijas Centrālais kazaku karapulks federālā vadība, bet ne Maskavas struktūras līderi.

Šajā organizācijā uz portāla jautājumiem nav atbildējuši, bet prezidenta administrācijas preses dienestā norādījuši, ka "ar šādiem jautājumiem nenodarbojas".

Par to, ka protestu izklīdināšanas operācijās varasiestādes grasās iesaistīt kazakus, kā arī organizācijas Donbasa brīvprātīgo savienība biedus, paziņojis arī kāds Maskavas domes vēlēšanu kandidāts, kas vēlējās palikt anonīms.

Kazakiem un Donbasa veterāniem paredzēts kļūt par "pretējo pusi mītiņos", sacīja vēlēšanu kandidāts.

Šo informāciju apstiprināja arī Iekšlietu ministrijas veterāns, Federālajam Drošības dienestam (FDD) tuvs avots un Donbasa kaujinieks, kas 2018.gada maijā piedalījies akcijas "Viņš jums nav cars" izklīdināšanā.

Donbasa brīvprātīgo savienības pārstāve Marija Koļeda, komentējot šo tēmu, ieteica iepazīties ar organizācijas līdera Aleksandra Borodaja viedokli, kas pausts organizācijas tīmekļa vietnē 10.augustā, kad notika mītiņš Saharova prospektā.

13 minūtes garajā video Borodajs paziņoja, ka savienībai būs "tiesības iesaistīties spēlē", ja protestētāji "iezies ārpus tiesiskās situācijas rāmjiem".

"Un tad mūsu dārgajiem, lūk, visiem zēniem rozā zilās biksēs, kas tagad iet uz mītiņiem, ir jāsaprot viena vienkārša lieta - viņiem ļoti nopietni vajadzētu raizēties par savu drošību," sacīja Borodajs.

Kā skaidroja Iekšlietu ministrijas veterāns, Borodaja intervija saskaņota Kremlī. FDD tuvs avots portālam norādīja, ka Borodajs "nekad nerunā bez atļaujas".

Tiesa gan, pašā video Borodajs noliedz, ka pie viņa būtu vērsušies varas pārstāvji.

Iekšlietu ministrijas veterāns pieļāva, ka kazakus un Donbasa veterānus protestu apspiešanā iesaistīs jau pēc Maskavas domes 8.septembra vēlēšanām.

Varasiestāžu atteikums reģistrēt opozīcijas kandidātus Maskavas domes vēlēšanām šovasar Krievijas galvaspilsētā izraisījis protestu vilni, kas ir viens no lielākajiem kopš Vladimira Putina atgriešanās Krievijas prezidenta amatā 2012.gadā.

Demonstrācijas, no kurām dažas bijušas nesankcionētas, aizvadītā mēneša gaitā satricinājušas Maskavu. Lielākā demonstrācija notika 10.augustā, un tajā piedalījās līdz 60 000 cilvēku.

Policija cenšas protestus apslāpēt un daudzus to dalībniekus aizturējusi. Protestos 27.jūlijā tika aizturēti 1400 cilvēki.

Top komentāri

Belaruss
B
Tad jau Novorusi "dos pizdi" Starorusiem...
Gļebs no Ķuhķetas
G
Pūķins plāno lietot rūdītus slepkavas pret tautu, bet tas viņu pašu no izķidāšanas glābs tikai īzlaicīgi.
interesanti
i
Putins grib izraisīt pilsoņu karu. Kārtējo reizi redzams, ka Kremlim ir neadekvāta administrācija, kura nesaprot, uz ko provocē pilsoņus. Cilvēki protestē pret nozagtām Maskavas vēlēšanām, tātad baidās no nākamajām, svarīgākām vēlēšanām.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits