Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Putins uzaicinājis Ziemeļkorejas līderi apmeklēt Krieviju

Krievijas prezidents Vladimirs Putins ceturtdien nodevis augsta ranga Ziemeļkorejas amatpersonai ielūgumu šīs valsts līderim Kimam Čen Unam apmeklēt Krieviju un uzslavēja Kima tikšanos ar ASV prezidentu Donaldu Trampu.

Tiekoties ar Ziemeļkorejas formālo vadītāju Kimu Jon Namu, Putins sacīja, ka Singapūrā notikušais Kima un Trampa samits "bez šaubām bijis tikai pirmais solis ceļā uz pilnīgi izstrādātu vienošanos".

"Pateicoties šim samitam, potenciāli negatīvs scenārijs pabīdīts malā," paziņoja Putins.

"Protams, tas rada nosacījumus tālākai kustībai uz priekšu un samazina vispārējo spriedzi Korejas pussalā," viņš piebilda.

Tramps un Ziemeļkorejas līderis otrdien samitā Singapūrā parakstīja kopīgu dokumentu, kurā Ziemeļkoreja apņēmusies "strādāt Korejas pussalas pilnīgas denuklearizācijas virzienā", bet Tramps savukārt apņēmies Ziemeļkorejai sniegt drošības garantijas.

Ziemeļkorejai noteiktās sankcijas pagaidām paliek spēkā, otrdien sacīja Tramps, vienlaikus norādot, ka vēlas tās atcelt cik vien drīz iespējams.

Taču kritiķi uzskata, ka samitam trūcis reāla satura, un dokumentā nav nekā konkrēta attiecībā uz Ziemeļkorejas kodolprogrammu.

Putins paziņoja, ka priecātos uzņemt Ziemeļkorejas līderi Krievijā, ierosinot tikties ekonomikas foruma laikā Vladivostokā septembrī.

Kims iepriekš nekad nav bijis Krievijā atšķirībā no viņa tēva, bijušā Ziemeļkorejas līdera Kima Čen Ira, kurš 2011.gadā savā bruņuvilcienā devās uz Krieviju tikties ar toreizējo prezidentu Dmitriju Medvedevu.

Krievijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs maijā tikās ar Kimu Čen Unu Phenjanā, kļūstot par pirmo Krievijas amatpersonu, kurš ticies ar viņu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Krievijā nogāzies bumbvedējs Tu-22M3

Krievijā Stavropoles novadā nogāzies Ukrainas spēku notriekts Krievijas tāla darbības rādiusa bumbvedējs Tu-22M3, piektdien pavēstīja Ukrainas un Krievijas amatpersonas.

ASV mediji: Izraēla veikusi triecienus Irānā

Irānas valsts mediji piektdienas rītā ziņo par sprādzieniem Isfahānas provincē valsts centrālajā daļā, bet ASV mediji atsaucas uz amatpersonu teikto, ka Izraēla veikusi atbildes triecienus Irānai.

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits