Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Trešdiena, 24. aprīlis
Nameda, Visvaldis, Ritvaldis

Sankcijas netraucē Krievijas superbagātajiem būt līderiem maka biezuma "audzēšanā"

Par spīti ASV un citu Rietumvalstu pret Krieviju un ar Kremli cieši saistītiem bagātniekiem noteiktajām sankcijām, tas nav patraucējis šīs lielvalsts turīgākajiem izvirzīties līderpozīcijās savu ienākumu vairošanā, liecina biznesa ziņu medija Bloomberg veidotais Miljardieru indekss.

Kamēr vidējā Krievijas iedzīvotāja pirktspēja inflācijas un rubļa kursa svārstību rezultātā jūtami sarūk, pamatoti vairojot patērētājos drūmu noskaņojumu (Krievijā patērētāju pārliecība šoruden piedzīvojusi straujāko kritumu kopš kopš 2015. gada), 10 turīgākie šīs valsts iedzīvotāji savus ienākumus šogad vairojuši par 10,8%, apsteidzot miljardierus gan Amerikas Savienotajās Valstīs (+ 7,5%), gan Lielbritānijā (+ 3,4%).

Vislielākais ienākumu pieaugums ir Krievijas enerģētikas dūzim Leonīdam Mihelsonam - viņa turība šogad pieaugusi par 4,37 miljardiem ASV dolāru, bet par 3,55 miljardiem dolāru turīgāks kļuvis naftas biznesa darbonis un Lukoil prezidents Vagits Alekperovs, bet enerģētikas, minerālmēslojuma ražošanas un citās jomās prāvas summas pelnošais Andrejs Meļņičenko tapis par 2,55 miljardiem bagātāks. Jāatgādina, ka daudzus no Krievijas bagātnieku kontrolē esošajiem uzņēmumiem tieši vai netieši skar sankcijas, kas ieviestas kā atbilde uz Krievijas agresiju Ukrainā.

Tiesa, vairāki Krievijas miljardieri šogad arī cietuši prāvus zaudējumus, piemēram, Viktors Vekselbergs (-2,13 miljardi dolāru) un Iskanders Mahmudovs (-2,12 miljardi dolāru), tomēr uz globālā fona 10 bagātākie cilvēki Krievijā šogad īpašumus vairojuši procentuāli straujāk par bagātniekiem citās valstīs. Tomēr absolūtajos skaitļos aizvien čempioni ir amerikāņi un ķīnieši, piemēram, interneta tirdzniecības milža Amazon dibinātāja, šobrīd pasaulē bagātākā cilvēka, Džefa Bezosa bagātība šogad pieaugusi par iespaidīgiem 52,2 miljardiem ASV dolāru.

Jāatgādina, ka šogad ASV aprīlī paziņoja par jaunām sankcijām pret vairākiem Krievijas oligarhiem, kuru rezultātā 50 Krievijas bagātnieki dienas laikā zaudēja 11,7 miljardus dolāru. Līderis zaudējumu ziņā bija Oļegs Deripaska, kura bagātība kompāniju Rusal un En+ Group akciju cenu krituma samazinājās par teju ceturtdaļu jeb 1,3 miljardiem dolāru.

Top komentāri

Ilona Kulda
I
Kremlis darbojas pēc mafijas principiem
bet
b
Ja būtu aizliegts pirkt no Krievijas naftu un gāzi, tad tās tiešām būtu īstas sankcijas. Bet pašreizējās sankcijas ir parodija uz sankcijām.
interesanti
i
Par pret krievijas bagātniekiem vērstajām sankcijām, maksā parastie nodokļu maksātāji, jo tā nolēma putins, kompensēt ar nodokļu maksātāju naudu zaudējumus, kuri radušies no ārzemju sankcijām. Cik ilgi to pacietīs parastais iedzīvotājs, rādīs laiks, jo tas ir viņš, kurš balso par "labo caru".
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Maskavā atceļ "nemirstīgā pulka" gājienu

Maskavā drošības apsvērumu dēļ rīkotāji atcēluši 9.maijā plānoto "nemirstīgā pulka" gājienu, kas daudzviet Krievijā ticis rīkots Otrā pasaules kara dalībnieku piemiņai, otrdien pavēstīja am...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits