Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +19 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Sankciju koordinators: Bez sankciju piemērošanas Krievijai situācija būtu vēl sliktāka

Bez sankcijām pret Krieviju situācija Ukrainā varēja būt vēl daudz sliktāka, uzskata ASV Valsts departamenta sankciju politikas galvenais koordinators-vēstnieks Daniels Frīds.

"Un, ja jūs nedomājat, ka tā varēja būt sliktāka, tad, manuprāt, jums vienkārši trūkst iztēles," intervijā Defence Matters norādīja Frīds.

Viņaprāt, sankcijas reāli darbojas divos veidos. Tās atturējušas Krieviju no plašākas militāras intervences Ukrainā un devušas lielāku telpu diplomātijai.

"Bez sankcijām, iespējams, nebūtu bijis pat Minskas vienošanās," sacīja Frīds, vienlaikus norādot, ka Krievija joprojām atbalsta Ukrainas bruņotās bandas un Krievijas klātbūtne jūtama visur Donbasā.

Frīds atgādināja, ka sankcijas nav pašmērķis, bet līdzeklis mērķa sasniegšanai. Vienlaikus viņš atzina, ka sankcijas prasa pacietību, kā pozitīvu piemēru minot Irānas gadījumu.

Runājot par stratēģisko pacietību sankciju saglabāšanā un šādas pieejas ilgtspējību Eiropā, Frīds norādīja, ka "Eiropa līdz šim ir izrādījusi lielu apņēmību un vienotību", lai gan Krievija, iespējams, izmantojot dažādus medijus, mēģina radīt pretēju iespaidu.

"Viedokļu dažādība pastāv, ir valstis, kas jau no paša sākuma stingri atbalstījušas sankcijas – Baltijas valstis, Polija, Rumānija, Vācija, Lielbritānija. Ir arī valstis, kas publiski bijušas daudz skeptiskākas – Ungārija, Francijas Nacionālā asambleja. Tās ir debates. Rietumi ir atvērta demokrātiska sabiedrība," sacīja Frīds, piebilstot, ka, neskatoties uz plašu balsu diapazonu, Eiropa ir rīkojusies pareizi.

"Mēs šeit apspriežam teoriju, bet Eiropa ir sevi pierādījusi praksē," uzskata Frīds.

Pievēršoties aktuālajai Brexit problēmai, Frīds atzina, ka izstāšanās no Eiropas Savienības (ES) droši vien nestiprinās Londonas balsi. Tomēr Lielbritānijas ārlietu ministrs Boriss Džonsons ir atkārtoti apliecinājis, ka Lielbritānija atbalstīs sankciju saglabāšanu līdz Minskas vienošanās īstenošanai, norādīja Frīds, piebilstot, ka, par laimi, "Lielbritānija nav vienīgā spēcīgā balss" Rietumos.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits