Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Sīrija gatava runāt ar Krieviju par tās aizsardzības sistēmas izvietošanu savā teritorijā

Sīrija ir gatava runāt ar Krieviju par pretraķešu sistēmas _Iskander _izvietošanu savā teritorijā, intervijā krievu žurnālistiem sacīja Damaskas līderis Bašars Asads, ziņo RIA Novosti.

"Mēs esam gatavi sadarboties ar Krieviju jebkurā projektā, kas var stiprināt tās drošību. Es domāju, ka Krievijai patiešām ir jādomā par savu reakciju pēc tam, kad tā tiks izolēta," sacīja Sīrijas vadītājs, kurš trešdien ieradīsies divu dienu vizītē Krievijā. "Mēs pilnībā esam Krievijas pusē. Mēģinājumi Krieviju izolēt ilgst jau vairākus gadus. Spēki, kas tajā ieinteresēti, mēģina dot triecienu tās ekonomikai, iejaucas tās iekšējās lietās, Eiropā izvērš pretraķešu aizsardzības sistēmu."

Izraēlas mediji pirmdien ziņoja, ka Krievija plāno izvietot raķešu kompleksu Iskander Sīrijā un Kaļiņingradā, tādējādi atbildot uz ASV aizsardzības vairoga uzstādīšanu Eiropā.

B.Asads norādīja, ka šādu piedāvājumu no Krievijas nav saņēmis, tomēr būtu gatavs par to diskutēt.

Jautāts par Krievijas konfliktu ar Gruziju par tās seperātiskajiem Dienvidosetijas un Abhāzijas reģioniem, B.Asads pauda pilnu atbalstu Krievijai. "Mēs pilnībā atbalstām Krieviju. Karš, kas norisinājās Gruzijā, ir kulminācija centieniem ielenkt un izlolēt Krieviju." "Gruzija izraisīja šo krīzi, bet Rietumi vaino Krieviju. Tur valda totāla dezinformācija, faktus sagrozīšana un mēģinājumi izolēt Krieviju."

Uz jautājumu, vai Krievija varētu kļūt par vienu no tā dēvētajām "ļaunuma ass" valstīm, B.Asads atbildēja: "Svarīgu problēmu risināšana Centrālāzijā, Kaukāzā un Eiropā nav iespējama bez Krievijas. Es domāju, ka pēc konflikta ar Gruziju Krievij ir kļuvusi tikai spēcīgāka."

"Ir svarīgi, lai Krievija ieņem lielvaras pozīciju, tad visi mēģinājumi to izolēt izgāzīsies," piebilda B.Asads. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits