Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis
Viņš pavēstīja, ka šo raķešu izstrādes plānus jau apstiprinājis Putins.

Šoigu: Krievijai, atbildot ASV darbībām, jāizstrādā jaunas raķetes

Krievijai, reaģējot uz ASV paredzēto izstāšanos no Līguma par vidējā un tuvā darbības rādiusa raķešu likvidāciju (INFT), līdz 2021.gadam jāizstrādā jauna no zemes palaižama spārnotā raķete un jauna uz zemes izvietojama virsskaņas raķete, otrdien paziņojis aizsardzības ministrs Sergejs Šoigu.

Reaģējot uz Vašingtonas paziņojumu par izstāšanos no INFT, Krievijas prezidents Vladimirs Putins jau sestdien paziņoja, ka no līguma izstāsies arī Maskava, kas sāks jaunu raķešu modeļu izstrādi.

Daudzi eksperti norāda, ka atteikšanās no 1987.gadā noslēgtā līguma var būt signāls par jaunu bruņošanās sacensību.

Otrdien tiekoties ar citām amatpersonām, Šoigu norādīja, ka divu gadu laikā nepieciešams izstrādāt uz zemes bāzējamu versiju no jūras palaižamajai spārnotajai raķetei Kalibr, kas sevi apliecinājusi Sīrijā.

Tajā pašā laikā nepieciešams izstrādāt arī no zemes palaižamu tālas darbības rādiusa virsskaņas raķeti, piebilda ministrs.

Viņš pavēstīja, ka šo raķešu izstrādes plānus jau apstiprinājis Putins.

INFT aizliedz no zemes palaižamās īsa un vidēja darbības rādiusa raķetes, taču neierobežo no jūras vai gaisa palaižamās raķešu sistēmas.

Aizsardzības eksperti uzskata, ka no jūras un gaisa palaižamo raķešu pielāgošana izviešanai uz zemes var sniegt Krievijai priekšrocības, jo šādu raķešu ražošana būs lētāka un ātrāka.

ASV piektdien paziņoja, ka izstājas no divpusējā līguma, apsūdzot Krieviju, ka tā ir izstrādājusi bruņojumu, pārkāpjot lūgumā noteiktos ierobežojumus.

Krievija šos pārmetumus noraida.

INFT 1987.gadā Vašingtonā parakstīja toreizējais ASV prezidents Ronalds Reigans un Padomju Savienības līderis Mihails Gorbačovs.

Saskaņā ar šo līgumu aizliegtas kodolgalviņas nestspējīgas raķetes, kuru darbības rādiuss ir no 500 līdz 5500 kilometriem.

ASV uzskata, ka Krievija ir pārkāpusi šo līgumu, izstrādājot spārnoto raķeti 9M729.

Top komentāri

trusis nejaukais
t
vai tu re, apbriinojami naski krievinji uz rakjeshu izstraadi! putins jau esot apstiprinaajis projektu, tipa cepsim augshaa. a patiesiibaa tas tikai pieraada, ka taas rakjetes krievi jau sen izstraadaa pilniigaa pofigaa uz liigumu un tagad vienkaarshi vairs nav pat jaaizliekaas par nevainiigiem. vai tad bija kaut viens aicinaajums no krievijas davai mees likvideesim kautko ja ASV likvidees - nee! tieshi preteeji, jebkuru rakjeshu buuveeshanas iespeeju kremlis uzver ar entuziasmu. kaarteejo reizi Trampam taisniiba. un parashka savaa neizmeerojamaa stulbumaa ir uzkjeerusies uz vecaa aakja. GAME IS ON. gaidam krievijas bankrotu.
Ilona Kulda
I
Kremlis jau gadiem ilgi draud ar ieročiem citām valstīm
Jana
J
Mēs redzam kā kremļa mērkaķis Pār pasauli savu kodolrungu vicina. Un kaimiņtautām ar karu draud!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits