Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +21 °C
Skaidrs
Svētdiena, 19. maijs
Sibilla, Teika, Lita

Tilersons: ASV un Krievijas attiecības nonākušas zemākajā punktā

Pēc tikšanās ar Krievijas ārlietu ministru Sergeju Lavrovu, kam sekoja saruna arī ar prezidentu Vladimiru Putinu, ASV valsts sekretārs Reks Tilersons trešdien paziņoja, ka Vašingtonas un Maskavas attiecības nonākušas "zemākajā punktā" un ka tās raksturo zems abpusējās uzticības līmenis.

"Starp abām mūsu valstīm pastāv zems uzticības līmenis," preses konferencē atzina Tilersons. "Starp abām galvenajām pasaules kodollielvalstīm šāda veida attiecības nedrīkst pastāvēt."

Savukārt Lavrovs paziņoja, ka, neskatoties uz saspīlētajām attiecībām, Maskava esot atvērta dialogam ar Vašingtonu un pat iespējamai kopīgai rīcībai jomās, kas atbilst abu valstu interesēm.

Viņš arī paziņoja, ka Krievija esot gatava atjaunot ar ASV noslēgto vienošanos par sadarbību, lai izvairītos no nejaušām sadursmēm Sīrijā, ja Vašingtona piekritīs vērsties vienīgi pret tādām teroristiskajām organizācijām kā Islāma valsts.

"Šodien prezidents [Putins] apstiprināja mūsu gatavību atgriezties pie tās (vienošanās) īstenošanas gadījumā, ja atkārtoti tiek apstiprināti amerikāņu koalīcijas gaisa spēku sākotnējie mērķi, konkrēti, cīņa pret Islāma valsti un Al-Nusra," norādīja Lavrovs.

Vienlaikus viņš brīdināja starptautisko sabiedrību, ka centieni gāzt Sīrijas prezidentu Bašaru el Asadu var novest pie nevēlamām sekām, kādas nesusi Rietumu iejaukšanās Irākā un Lībijā.

Tajā pašā laikā Lavrovs uzsvēra, ka Maskava neturoties pie Asada, bet gan atbalstot dialogu starp dažādajiem sīriešu novirzieniem, kas lemtu par Sīrijas nākotni un saglabātu to kā vienotu valsti.

Viņš arī uzstāja, ka Maskavas un Vašingtonas domstarpības neesot nepārvaramas, un piebilda, ka pēc trešdienas sarunām abas puses labāk izprotot viena otru.

Lavrovs kārtējo reizi arī noliedza, ka Krievija būtu iejaukusies ASV vēlēšanu procesā.

Tikmēr Tilersons pavēstīja, ka jautājums par sankcijām, kurām pakļauta Krievija, trešdienas sarunās neesot ticis apspriests.

Tāpat Tilersons paziņojis, ka pieaugušais pierādījumu skaits, kas apliecina, ka Damaskas valdošais režīms ir atbildīgs par kara noziegumiem, var novest pie apsūdzību izvirzīšanas Sīrijas prezidentam Bašaram el Asadam.

Asada režīms izmanto ne tikai aizliegtos ķīmiskos ieročus, bet arī kasešu bumbas un cita veida munīciju, kas domāta "sakropļošanai un nogalināšanai visšausmīgākos veidos," preses konferencē norādīja Tilersons.

Viņš uzsvēra, ka Asadu dinastijas valdīšanas laiks tuvojas savam galam. Tajā pašā laikā Tilersons atzina, ka Asada aiziešanai no varas vajadzētu notikt organizēti.

Top komentāri

Tainka
T
Nu loti ceru, ka, beidzot, Tilersons bus sapratis, ka Krievija, un tas vadonis Putlers un vina krancis zids Lavrovs ir reti nekaunigi kretini un ka ASV ir loti aktivi jasadarbojas ar ES un NATO valstim, lai nodrosinatu mieru ES un citur pasaule. Ka pirai un butiskais uzdevums ASV un ES, NATO ir jatbrivo Ukrainas okupetas teritorijas Krima, Donecka, Luganska, okupetas Gruzijas teritorijas Dienvidositeja, Abhazija un okupeta Moldovas Piednestra.
Kas gan kopiīgs varētu būt
K
lielvarai ASV ar Ļaunuma impēriju, ja nu vienīgi tas, ka pagaidām abas virs atrodas? Nāks laiks, un katra būs savā vietā, un lielais krievu krupjveidīgais suns savu riešanu varēs ellē turpināt. Ir prieks, ka ASV šos meļus,varmākas un slepkavas allaž zin pie vietas pielikt.
zvirbulēns
z
Ļoti labi!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits