Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +11 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Ukrainas Jūras spēki: Krievijas robežsargi atklājuši uguni uz Ukrainas kuģiem

Ukrainas Jūras spēku pavēlniecības preses dienests svētdien paziņojis, ka Krievijas robežapsardzes kuteris atklājis uguni uz Ukrainas Jūras spēku kuģu grupu, trāpot diviem nelieliem artilērijas bruņu kuteriem un ievainojot divus ukraiņu jūrniekus.

Kā tas norāda sociālajā tīklā Facebook, apstāties bijis spiests arī velkonis, kas bija kopā ar abiem bruņu kuteriem.

Saskaņā ar Ukrainas Jūras spēku pavēlniecības informāciju kuģus sagrābušas Krievijas īpašo uzdevumu vienības.

Kā ziņots, svētdien priekšpusdienā Ukraina apsūdzēja Krieviju, ka tās robežapsardzes kuģis taranējis Ukrainas Jūras spēku velkoni, kurš līdz ar bruņu kuteriem Berdjansk un Nikopoļ no Odesas ostas Melnajā jūrā bijis ceļā uz Mariupoles ostu Azovas jūrā cauri Kerčas šaurumam, kas atdala Krieviju no tās anektētās Krimas pussalas. Kā bija teikts Ukrainas Jūras spēku paziņojumā, triecienā cietis velkoņa korpuss un dzinēji.

Tajā bija norādīts, ka Ukrainas puse par šo braucienu iepriekš paziņojusi saskaņā ar starptautiskajiem kuģošanas drošības noteikumiem, tomēr Krievijas robežapsardzes kuģi "veikuši klaji agresīvas darbības" pret Ukrainas Jūras spēku kuģiem.

Ukrainas Ārlietu ministrija pēc šā incidenta paziņoja, ka uzskata Krievijas kuģu agresīvo rīcību par ANO statūtu un ANO Jūras tiesību konvencijas pārkāpumu.

Savukārt Krievijas Federālais drošības dienests (FDD) paziņojis, ka Ukrainas kuģi nelikumīgi iebraukuši Krievijas teritoriālajos ūdeņos, kas uz laiku slēgti.

"Viņu mērķis ir skaidrs - izraisīt reģionā konfliktsituāciju," bija norādīts FDD paziņojumā, ko citē Krievijas ziņu aģentūras. Ukrainas velkoņa taranēšana tajā netika pieminēta.

Kā vēlāk ziņoja aģentūra Interfax, Krievija pēc incidenta slēgusi satiksmi arī civilajiem kuģiem, atsaucoties uz bažām par drošību. Kuģu ceļu Kerčas šaurumā aizšķērsojis garš sauskravas kuģis, kas nostājies zem jaunā Krimas tilta.

Top komentāri

Ivans
I
И.А. Ильин (1882-1954), русский философ: "Россия самая паскудная, до блевоты мерзкая страна во всей мировой истории. Методом селекции там вывели чудовищных моральных уродов, у которых само понятие Добра и Зла вывернуто наизнанку. Всю свою историю эта нация барахтается в дерьме и при этом желает потопить в нём весь мир..."
Čemberlēns
Č
Nacistu Vācija gāja uz matu to pašu ceļu kuru nacistu Krievija iet tagad. Beigas būs tādas pašas.
reptilis
r
....a ko citu Ukraina no Krievijas varēja sagaidīt???
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits