Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Uz Maskavas debesskrāpja grib izvietot Saurona aci; baznīca nosoda "dēmonisko simbolu"

Krievijas Pareizticīgā baznīca otrdien nosodīja mākslinieku ieceri virs kāda Maskavas debesskrāpja uzstādīt Tolkīna romānu visu redzošās Saurona acs gaismas instalāciju.

"Jebkurā gadījumā tas ir dēmonisks simbols. Šāds triumfējoša ļaunuma simbols paceļas virs pilsētas, kļūst par teju vai visaugstāko objektu pilsētā. Tas ir labi vai slikti? Baidos, ka drīzāk slikti. Pēc tam nevajag brīnīties, ja pilsētā kaut kas notiks ne tā," radiostacijas Govorit Moskva pārraidē sacīja Maskavas patriarhāta baznīcas un sabiedrības attiecību nodaļas vadītājs Vsevolods Čapļins.

Saurona acs Tolkīna Hobitā un Gredzenu pavēlniekā ir milzīga liesmu acs, kuru kontrolē "melnais valdnieks". Tā ļauj viņam redzēt ikvienu, kurš uzmauc pirkstā spēku dodošo, liktenīgo gredzenu.

Negatīvi par Saurona acs uzstādīšanas ideju izteicies arī priesteris Antonijs Borisovs.

"Ja raugāmies uz Tolkīna darbiem no reliģiskā skatu punkta, ņemot vērā, ka viņa darbos ir daudz reliģiozu motīvu, tad, protams, tāda biedējoša un ļauna simbola kā Saurona acs parādīšanās virs Maskavas drīzāk ir ne visai patīkama parādība," priestera teikto citē tīmekļa vietne Pravmir.ru.

Instalācija Saurona acs - desmit metrus lielā lode - zaigos virs debesskrāpju rajona Moskva-City ēku kompleksa IQ-quarter 21 stāvu augstā nama naktī no 11. uz 12.decembri. Akcija tiek rīkota par godu Hobita triloģijas pēdējās filmas iznākšanai uz ekrāniem.

Projekta autori ir Tolkīna romānu cienītāji no radošās grupas Svečeņije, kas pie tā sagatavošanas strādājuši vairākus mēnešus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits