Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +26 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 25. maijs
Junora, Anšlavs

VIDEO: Žurnāliste Kremļa finansētā telekanāla tiešraidē atļaujas nosodīt Krievijas agresiju

Kremļa finansētā telekanāla Russia Today (RT) žurnāliste amerikāniete Ebija Mārtina atļāvusies drosmīgu soli, tiešajā ēterā paziņojot, ka nosoda Krievijas militāro agresiju.

Kanāla vadība, skaidrojot viņas rīcību, paziņojusi, ka Mārtina esot kļuvusi par "amerikāņu propagandas upuri".

Pirmdienas pārraides Break the Set noslēgumā žurnāliste pavēstījusi, ka grib piebilst pāris vārdus no savas puses par krīzi Ukrainā.

"Tas, ka es strādāju šeit, telekanālā RT, nenozīmē, ka man nav redakcionālās neatkarības. Uzsveru, ka esmu kategoriski pret jebkuras valsts iejaukšanos citu suverēnu valstu lietās. Tas, ko izdarījusi Krievija, nav pareizi," viņa sacījusi.

Mārtina uzsvērusi, ka nedomā savā programmā aizstāvēt Krievijas militāro agresiju un pārdzīvo notiekošo kopā ar visiem ukraiņiem, kuriem "lielvalstu šaha partijā" atvēlēta zaudētāja loma.

"Atzīstu, ka pietiekami labi nepārzinu Ukrainas vēsturi un kultūru savstarpējās attiecības reģionā, bet vienu es zinu droši - militāra intervence nekad nav pieņemama reakcija, un es te nesēdēšu, attaisnojot un aizstāvot militāru agresiju," viņa piebildusi.

"Viss, uz ko šobrīd varam cerēt, ir mierīgs risinājums šajā murgainajā situācijā, kas neļautu izcelties jaunam Aukstajam karam starp vairākām spēcīgākajām pasaules valstīm. Bet līdz tam es turpināšu par to teikt, ko domāju," uzsvērusi žurnāliste.

Russia Today galvenā redaktore Margarita Simoņjana otrdien paziņojusi, ka Ebijas Mārtinas nostāja viņu pārsteidz, bet acīmredzot žurnāliste "slikti pārzina situāciju" Ukrainā, tostarp Krimā, un šajā gadījumā "kļuvusi par amerikāņu propagandas upuri".

"Vēl nesen viņa rakstīja, ka nespēj nopietni uztvert [ASV prezidentu Baraku] Obamu, kad viņš aizstāv protestētājus Ukrainā, jo pats apspiedis kustības "Okupē Volstrītu" protestus," atgādinājusi redaktore.

"Diemžēl Ebijai, gluži tāpat kā lielākajai daļai viņas līdzpilsoņu, ir visnotaļ vājš priekšstats par to, kas patiesībā norisinās Krimā un Ukrainā vispār. Amerikāņu propagandas mašīna, kuru Ebija pati kritizē katrā savā pārraidē, darbojas tik spēcīgi, ka spēj izskalot smadzenes pat gudrākajiem un dedzīgākajiem. Tas nozīmē, ka mums jāturas tai pretī vēl sīvāk," viņa secinājusi.

"Atšķirībā no vispārēja pieņēmuma mēs saviem žurnālistiem pa nierēm nesitam, un viņi saka, ko domā," apgalvojusi Simoņjana. "Ja Ebija šai konfrontācijā paliks kopā ar mums, es priecāšos, ja nē - nu ko, ļoti žēl."

Kā vēsta opozīcijas telekanāls Dozhdj, Krievijas televīzijas Pirmais kanāls savukārt pamanījies no Oskaru pasniegšanas ceremonijas ieraksta izgriezt labākā otrā plāna aktiera Džareda Leto vārdus, kas adresēti Ukrainas un Venecuēlas iedzīvotājiem: "Kamēr jūs cīnāties par savu sapņu piepildījumu, par neiespējamo, mēs domājam par jums".

2.maijā Losandželosā notikušo ASV Kinoakadēmijas balvu pasniegšanas ceremoniju Pirmajā kanālā bija paredzēts translēt tiešraidē, taču tā tika atlikta. Kā tobrīd skaidroja kanāla vadība, Ukrainas notikumu dēļ tā neesot tiesīga atraut ētera laiku ziņu pārraidēm. Ceremonijas ieraksts tika parādīts tikai naktī uz otrdienu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits