Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Facebook izjauc Irānas vadītu manipulācijas kampaņu

Sociālais tīkls Facebook ceturtdien paziņoja, ka ir dzēsis simtiem kontu no Irānas, kuri bija daļa no plašas manipulācijas kampaņas, kas tika veikta vairāk nekā 20 valstīs. Izdzēstas 783 lapas, grupas un konti "par iesaistīšanos koordinētā neautentiskā uzvedībā, kas saistīta ar Irānu".

Šīs lapas, grupas un konti bija daļa no kampaņas Irānas interešu veicināšanai dažādās valstīs, radot neīstas Facebook vai Instagram lietotāju identitātes, kas piedēvētas šo valstu pilsoņiem, paziņoja "Facebook" kiberdrošības politikas vadītājs Netenjels Glaičers.

"Mēs varam pierādīt, ka šis saturs ir nācis no Irānas, ka to kontrolēja ieinteresētās puses Irānā un lielākā daļa šī satura ir pārpublicēta no Irānas valsts medijiem," preses brīfingā sacīja Glaičers. 

Facebook mēģina novērst dažādu valstu un citu aktoru mēģinājumus manipulēt ar šo sociālo tīklu, izmantojot neīstus kontus.

"Mēs pastāvīgi mēģinām fiksēt un apturēt šāda veida darbības, jo negribam, lai mūsu pakalpojumi tiktu izmantoti manipulēšanai ar cilvēkiem," sacīja Glaičers.

 

Top komentāri

Patiesība
P
Facebook ir ASV specdienestu izveidota organizācija ,un tas arī viss . Man reāli nāk smiekli ,ka to šeit raksta Latvijas presē .
:)
:
Feisbuks pilnībā pakļauts CIP kontrolei un pilda tās uzdevumus, apvainojot citus "manipulēšanā", t.i. vaino citus SAVOS NOZIEGUMOS! :)
Jānis
J
Smieklīgi..
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Krievijā nogāzies bumbvedējs Tu-22M3

Krievijā Stavropoles novadā nogāzies Ukrainas spēku notriekts Krievijas tāla darbības rādiusa bumbvedējs Tu-22M3, piektdien pavēstīja Ukrainas un Krievijas amatpersonas.

ASV mediji: Izraēla veikusi triecienus Irānā

Irānas valsts mediji piektdienas rītā ziņo par sprādzieniem Isfahānas provincē valsts centrālajā daļā, bet ASV mediji atsaucas uz amatpersonu teikto, ka Izraēla veikusi atbildes triecienus Irānai.

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits