Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +24 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 18. maijs
Inese, Inesis, Ēriks

Aktīvisti: Vairāk nekā miljons Sīrijas iedzīvotāju dzīvo aplenkumā

Vairāk nekā miljons Sīrijas iedzīvotāju dzīvo aplenkumā, pausts otrdien publiskotā ziņojumā, kurā brīdināts, ka situācija ir "daudz sliktāka", nekā ir atzinusi ANO.

Projekta "Siege Watch savāktie jaunie dati liecina, ka krietni vairāk nekā 1 000 000 sīriešu atrodas aplenkumā Damaskā, Damaskas lauku apvidū, Homsas, Deir ez Zoras un Idlibas provincēs", norādīts Nīderlandē bāzētās aktīvistu grupas PAX un ASV bāzētās organizācijas The Syria Institute kopīgi publicētajā ziņojumā.

Ziņojumā minētas 46 apdzīvotas vietas Sīrijā, kur, pēc aktīvistu teiktā, aplenkuma apstākļos atrodas 1 099 475 cilvēki. Vairumu no tiem aplenkuši Sīrijas prezidenta Bašara al Asada spēki.

Cilvēkiem šajās teritorijās ir "paaugstināts nāves risks" pārtikas, dzeramā ūdens un elektroenerģijas trūkuma dēļ, informēja šīs aktīvistu grupas.

"Krīzes mērogs aplenktajās Sīrijas teritorijās ir daudz lielāks, nekā ir atzinis ANO Humāno lietu koordinācijas birojs (OCHA)," uzsvērts ziņojumā.

ANO janvārī publicētā informācija liecina, ka aplenkumā Sīrijā dzīvo 486 700 cilvēki un vairumu ir aplenkuši Asada režīma spēki.

PAX un The Syria Institute paziņoja, ka ikmēneša ANO ziņojumos "ilgstoši" netiek pilnībā atspoguļota aplenkumu situācija Sīrijā, kā rezultātā cilvēki "neapzinās krīzes apmērus un starptautiskā reakcija tā rezultātā ir bijusi vāja".

Siege Watch norādīts, ka no 46 aplenktajām apdzīvotajām vietām tikai divas ir aplenkuši opozīcijas spēki, bet vēl vienu - Deir ez Zoras pilsētu - ir aplenkuši gan Sīrijas režīma spēki, gan džihādistu grupējums Islāma valsts.

Sīrijā kopš 2011.gada notiek pilsoņkarš, kurā pret valdību cīnās sašķeltās bruņotās opozīcijas grupējumi un ekstrēmistu organizācijas, tādas kā Islāma valsts un Al Nusra. Atbilstoši ANO datiem kopš karadarbības sākuma Sīrijā dzīvību zaudējuši vairāk nekā 260 000 cilvēku.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits