Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +9 °C
Daļēji apmācies
Otrdiena, 15. oktobris
Hedviga, Helvijs, Eda

ANO komisāre: Konflikts Sīrijā ieguvis visas pilsoņu kara pazīmes

ANO augstākā komisāre cilvēktiesību jautājumos Navi Pilaja paziņoja, ka konflikts Sīrijā, kas nebeidzas kopš šī gada marta, ir ieguvis visas pilsoņu kara pazīmes, vēsta aģentūra Reuters. Viņa pievērsa uzmanību tam, ka visu vairāk karavīru pāriet opozīcijas pusē, ka vēršas plašumā bruņota pretošanās valdībai, bet upuru skaits jau pārsniedzis četrus tūkstošus cilvēku.

„Runājot par četriem tūkstošiem upuru mēs esam piesardzīgi savos novērtējumos. Uzticami informācijas avoti vēsta, ka bojā gājušo ir daudz vairāk,” sacīja Pilaja.

Pie tam viņa piebilda, ka vēl augustā ir brīdinājusi: konflikts Sīrijā strauji pāraug īstā pilsoņu karā. „Pašlaik es tieši tā varu noraksturot notikumus Sīrijā,” konstatēja ANO komisāre cilvēktiesību jautājumos.

Jāpiebilst, ka viņas paziņojums laika ziņā saskan ar līgumu par sadarbību un darbību koordināciju, ko Turcijā noslēdza Sīrijas prezidenta Bašara Asada oponenti. Atbilstoši šim līgumam, politiskā nemiernieku Nacionālā padome un militārā struktūra Brīvās Sīrijas armija oficiāli atzina viena otru un vienojās koordinēt darbības cīņā par režīma gāšanu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits