Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +17 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 13. septembris
Iza, Izabella

ASV amatpersonas: Izraēla nevar militāri iznīcināt "Hamās"

Augsta ranga ASV amatpersonas uzskata, ka Izraēla karā pret palestīniešu teroristisko grupējumu "Hamās" Gazas joslā militāri ir sasniegusi visu, ko tā varēja, bet triecienu turpināšana tikai kaitēšot civiliedzīvotājiem, jo "Hamās" vājināt vēl vairāk neesot iespējams, vēsta laikraksts "New York Times".

Daudzējādā ziņā Izraēlas militārā operācija pēdējo desmit mēnešu laikā "Hamās" ir nodarījusi daudz lielāku kaitējumu, nekā ASV amatpersonas prognozēja kara sākumā oktobrī, teikts publikācijā.

Piemēram, Izraēlas armija tagad var brīvi pārvietoties Gazas joslā, "Hamās" ir ievērojami novājināts, un Izraēla ir iznīcinājusi svarīgus apgādes ceļus no Ēģiptes uz Gazas joslu.

Tomēr vienu no svarīgākajiem Izraēlas mērķiem - proti, atlikušo ķīlnieku atgriešanos - nevar sasniegt militārā ceļā, norāda laikraksta iztaujātie ASV un Izraēlas eksperti.

"Izraēlai ir izdevies iedragāt "Hamās", nogalināt vairākus tā līderus un lielā mērā samazināt draudus Izraēlai, kas pastāvēja pirms 7.oktobra," izteicies bijušais ASV Centrālās pavēlniecības vadītājs ģenerālis Džozefs Votels.

"Hamās" tagad ir "mazāka" organizācija, piebildis ģenerālis, vienlaikus norādot, ka ķīlnieku atbrīvošanu var panākt tikai sarunu ceļā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Ukraiņi notriekuši krievu iznīcinātāju Su-30SM

Ukrainas Galvenās izlūkošanas pārvaldes (GUR) īpašo uzdevumu vienība, veicot operāciju Melnās jūras akvatorijā, ar pārnēsājamo zenītraķešu iekārtu notriekusi krievu iznīcinātāju "Su-30SM", ...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits