Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Bin Ladena dēls aicina musulmaņus uz džihādu Sīrijā

Bijušā starptautiskās teroristu organizācijas Al Qaeda līdera Osamas bin Ladena dēls Hamza bin Ladens ceturtdien aicināja visas pasaules musulmaņus pievienoties džihādam Sīrijā pret "krustnešiem" un šiītiem.

"Sīrijas lieta ir visas pasaules musulmaņu kopienas lieta," Hamza bin Ladens paziņoja nedatētā audioierakstā, kas ceturtdien tika publicēts džihādistu tīklos.

"Lai Sīrijas tauta pretotos krustnešu, šiītu un starptautiskai agresijai, musulmaņiem – visiem musulmaņiem – ir jānostājas tās pusē, jāatbalsta tā un jādod tai uzvara," sacīja Hamza bin Ladens.

"Ir svarīga modrība, kā arī ātra, nopietna un organizēta kustība, lai atbalstītu svētīgās Sīrijas tautu, kamēr nav par vēlu."

Hamza bin Ladens, kurš ir vecumā no 20 līdz 30 gadiem, ir kļuvis par aktīvu Al Qaeda propagandistu, kopš ASV specvienība 2011.gada maijā nogalināja viņa tēvu Pakistānā.

Sīrija ir izpostīta sešus gadus ilgā karā un kļuvusi par darbības lauku džihādistiem, tostarp grupējumiem Islāma valsts un Levantes Iekarošanas fronte (Jabhat Fatah al Sham).

ASV janvārī pievienoja Hamzu bin Ladenu teroristu melnajam sarakstam.

ASV Finanšu ministrija lēš, ka viņš dzimis 1989.gadā Džidas pilsētā Saūda Arābijā.

Pērn, Osamas bin Ladena nāves piektajā gadskārtā, eksperti sāka atzīmēt, ka viņa dēls kļūst arvien ievērojamāks "Al Qaeda".

ASV Valsts departaments ir raksturojis viņu kā "īpaši atzīmētu globālu teroristu" un iesaldējis viņa aktīvus ASV jurisdikcijai pakļautās jomās.

Augustā publicētā nedatētā audioierakstā Hamza bin Ladens aicināja savus atbalstītājus Saūda Arābijā gāzt šīs karalistes vadītājus.

Eksperti uzskata, ka viņš gatavojas pārņemt Al Qaeda vadību un izmantot Islāma valsts sakāves Sīrijā un Irākā, lai apvienotu globālo džihādistu kustību zem Al Qaeda karoga.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits