Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 12. oktobris
Valfrīds, Kira

Damaska: Sīrijas nemiernieki izmantojuši ķīmiskos ieročus, lai panāktu ārvalstu militāro iesaistīšanos

Sīrijas nemiernieki izmantojuši ķīmiskos ieročus, lai panāktu ārvalstu militāro iesaistīšanos šajā konfliktā, ar šādu paziņojumu trešdien nāca klajā Sīrijas vēstnieks ANO Bašars al Džafari.

"Daudzi fakti tiecas pierādīt Sīrijas valdības nevainīgumu, un Sīrijas valdība tikusi pakļauta nepatiesām apsūdzībām," Sīrijas valsts medijiem skaidroja vēstnieks. Pēc viņa teiktā, fakti apliecinot arī, ka "bruņoti grupējumi izmantojuši ķīmiskos ieročus, lai panāktu militāru iejaukšanos un agresiju pret Sīriju".

Rietumvalstis un Turcija "iedrošinājušas teroristiskos grupējumus Turcijas teritorijā radīt ķīmisko ieroču laboratoriju, izmantojot Turcijas, Saūda Arābijas un Kataras nodrošinātos materiālus, (..) un ievest ķīmiskos ieročus Sīrijā, lai tie tiktu izmantoti," pārliecināts al Džafari.

Jau vēstīts, ka pēdējo dienu laikā arvien skaļāk sākuši skanēt ASV un to sabiedrotie draudi uzsākt militāru uzbrukumu Sīrijai. Rietumvalstu retorika kļuvusi asāka pēc 21.augusta notikumiem Damaskas pievārtē, kur atbilstoši nemiernieku versijai valdības karaspēka uzbrukumā pielietoti ķīmiskie ieroči.

Sīrijas valdība šīs apsūdzības kategoriski noraida un ķīmisko ieroču izmantošanā apsūdz nemierniekus, kas šādi cenšas diskreditēt valdību.

Rietumvalstu uzbrukums Sīrijas prezidenta Bašara al Asada spēkiem gaidāms tuvākajās dienās, paziņojuši vārdā neminēti informācijas avoti, kas Stambulā piedalījušies diplomātu un Sīrijas Nacionālās koalīcijas sanāksmē.

Jāpiebilst, ka līdzīgi kā ASV prezidents Baraks Obama ir paziņojis, ka ķīmisko ieroču pielietošana kļūs par iemeslu asai rietumvalstu reakcijai, arī oficiālā Damaska ir paziņojusi, ka ārvalstu intervence Sīrijā var kļūt par iemeslu ķīmisko ieroču pielietošanai.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits