Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Otrdiena, 30. aprīlis
Liāna, Lilija

Ēģipte paziņo par humānās palīdzības koridoru uz Gazas joslu

Ēģipte ceturtdien paziņoja par humānās palīdzības piegādes koridoru uz Gazas joslu caur Rafāhas robežpārejas punktu, kura Ēģiptes pusē jau gaida simtiem kravas automašīnu ar humāno palīdzību.

"Ēģiptes prezidents Abdelfatahs al Sisi un ASV prezidents Džo Baidens ir vienojušies par ilgtspējīgu humānās palīdzības piegādi Gazas joslai caur Rafāhas termināli," paziņoja Ēģiptes prezidenta preses sekretārs Ahmeds Fahmi.

Paziņojumā nebija konkretizēts, kad šī palīdzības piegāde tiks uzsākta.

ASV prezidents Džo Baidens trešdien bija paziņojis, ka Izraēla ir piekritusi ielaist palīdzību Gazas joslā no Ēģiptes puses, lai gan Izraēla īsteno militāru kampaņu pret grupējumu "Hamās".

Izraēlas premjerministra Benjamina Netanjahu biroja paziņojumā bija teikts, ka Izraēla "nekavēs humānās palīdzības piegādi no Ēģiptes, ja vien tā būs tikai pārtika, ūdens un medikamenti civiliedzīvotājiem Gazas joslas dienvidos".

Taču tā "neļaus sniegt nekādu humāno palīdzību no savas teritorijas Gazas joslai, kamēr netiks atgriezti mūsu ķīlnieki," piebilsts paziņojumā.

ASV prezidents Džo Baidens vēlāk pavēstīja, ka Ēģiptes prezidents Abdelfatahs as Sisi piekritis uz robežas ar Gazas joslu atvērt Rafāhas robežpunktu, lai ļautu palestīniešu anklāvā iebraukt aptuveni 20 kravas auto ar humānās palīdzības kravām.

"Viņš piekrita sākotnēji izlaist līdz 20 kravas auto," žurnālistiem sacīja Baidens, pēc tam kad viņam lidmašīnā atceļā no Izraēlas bija notikusi telefonsaruna ar Sisi. Piegādes, visticamāk, nenotiks līdz piektdienai, jo robežas šķērsošanas punktā ir jāsalabo ceļš, piebilda Baidens.

Pirmie 20 kravas auto būs izmēģinājums sistēmai, lai piegādātu palīdzību, vienlaikus neļaujot gūt no tās labumu Gazas joslā valdošajai kustībai "Hamās", norādīja prezidents.

Robežas Gazas joslas pusē palīdzības izplatīšanu veiks ANO.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Ukrainas armija nedaudz atkāpusies rietumu virzienā

Ukrainas armijas virspavēlnieks Oleksandrs Sirskis svētdien paziņojis, ka situācija frontē ir saasinājusies un krievi aktīvi uzbrūk visā frontes līnijas garumā, dažos virzienos gūstot taktiskus pan...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits