Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Erdogans kritizē arābu valstu "nodevību" Trampa plāna atbalstīšanas dēļ

Turcijas prezidents Redžeps Tajips Erdogans piektdien kritizēja arābu valstis, kas atbalstījušas ASV prezidenta Donalda Trampa strīdīgo Tuvo Austrumu miera plānu, to rīcību nosodot kā nodevību.

"Dažas arābu valstis, kas atbalsta šo plānu, ir nodevušas Jeruzalemi, kā arī pašas savu tautu un, kas ir vēl svarīgāk, visu cilvēci," savas partijas reģionālo līderu sanāksmē sacīja prezidents.

Erdogans nosodījumu konkrēti vērsa pret Saūda Arābiju, Apvienotajiem Arābu Emirātiem, Bahreinu un Jordāniju.

"Konkrēti Saūda Arābija - jūs klusējat. Kad jūs beigsiet klusēt? Ja skatāmies uz Ammānu, Bahreinu un Abū Dabī - tas pats," sacīja Turcijas prezidents.

"Kaunieties, kaunieties! Kā šīs rokas, kas aplaudē [Trampa plānam], atskaitīsies par šo nodevīgo soli?" vaicāja Erdogans.

Tramps otrdien Vašingtonā prezentēja miera plānu, izpelnoties Izraēlas labējā premjerministra Benjamina Netanjahu cildinājumus un asu noraidījumu no palestīniešu puses.

Plāns paredz, ka Izraēla anektēs 30% okupēto palestīniešu Rietumkrasta teritoriju, kas tiks "kompensētas" ar diviem tuksneša rajoniem līdzās robežai ar Ēģipti.

Izraēlas teritorijā tiks iekļautas teju visas Rietumkrasta nelikumīgās ebreju kolonistu apmetnes un visa Jordānas upes ieleja.

Jeruzaleme būs "nesadalīta" Izraēlas galvaspilsēta, bet palestīniešu valsts galvaspilsēta varēs atrasties uz austrumiem no Jeruzalemes, paredzēts Trampa plānā.

Top komentāri

Def
D
Un tad paši brīnās kur rodas antisemītisms.
Trampa spēks
T
Interesanti, ka Trampa plānu apspriež nevis kā piedāvājumu nākotnes risinājumam, bet gan kā jau notikušu un nemaināmu risinājumu.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits