Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

G7 atbalsta "humānās pauzes un koridorus" Gazā

G7 ārlietu ministri trešdien apliecināja, ka atbalsta "humānas pauzes un koridorus" Izraēlas un Hamās karā, tomēr nepauda aicinājumu uz pamieru.

G7 atbalsts Ukrainai tās karā pret Krieviju "nekad nekļūs svārstīgs", uzsvēra ministri, aicinot Ķīnu neatbalstīt Maskavu šajā konfliktā.

"Mēs uzsveram nepieciešamību pēc steidzamas rīcības, lai risinātu humāno krīzi Gazā, kas kļūst arvien smagāka. Mēs atbalstām humānās pauzes un koridorus, lai sekmētu steidzami nepieciešamo atbalstu, civilistu pārvietošanos un ķīlnieku atbrīvošanu," kopīgajā paziņojumā pēc sarunām Japānā apliecināja ministri.

Paziņojumā arī norādīts, ka ministri "uzsver Izraēlas tiesības aizsargāt sevi un savu tautu atbilstoši starptautiskajām tiesībām, tai cenšoties nepieļaut, ka atkārtojas" tādi uzbrukumi, kā 7.oktobra "Hamās" uzbrukums Izraēlas dienvidiem.

"Mēs aicinām Irānu atturēties no atbalsta sniegšanas "Hamās" un tālākiem soļiem, kas destabilizētu Tuvos Austrumus, ieskaitot atbalstu Libānas grupējumam "Hizbollah" un citiem nevalstu aktoriem, un izmantot savu ietekmi, lai deeskalētu reģionālās spriedzes," teikts paziņojumā.

"Mūsu nelokāmās saistības, lai atbalstītu Ukrainu tās cīņā par neatkarību, suverenitāti un teritoriālo integritāti, nekad nekļūs svārstīgas," norādīja ministri.

 "Mēs turklāt aicinām Ķīnu neatbalstīt Krieviju tās karā pret Ukrainu, vērst spiedienu pret Krieviju, lai panāktu, ka tā izbeidz savu militāro agresiju, kā arī aicinām atbalstīt taisnīgu un paliekošu mieru Ukrainā," teikts paziņojumā.

Ministri arī norādīja, ka "priecātos par Ķīnas dalību Ukrainas vadītā miera procesā".

Ukrainas ārlietu ministrs Dmitro Kuleba pievienojās sanāksmei videokonferences režīmā.

Japānas ārlietu ministre Joko Kamikava vēl pirms G7 paziņojuma pieņemšanas sacīja: "Spriedzei Tuvajos Austrumos pieaugot, G7 ir svarīgi palikt vienotiem, sūtot skaidru vēstījumu starptautiskajai kopienai, ka mūsu stabilās saistības Ukrainas atbalstam nekad nekļūs svārstīgas".

Vācijas ārlietu ministre Annalēna Bērboka savukārt uzsvēra: "Ir skaidrs īpaši šajā brīdī, ka daudzviet pasaulē daži vēro ļoti rūpīgi, kā mēs turpināsim atbalstīt Ukrainu."

Papildināta visa ziņa

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits