Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +6 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Gandrīz katram trešajam civilās aviācijas pilotam Pakistānā ir viltota licence

Vairāk nekā 30% Pakistānas civilo pilotu ir viltotas licences un viņi nav kvalificēti lidošanai, atklājis valsts aviācijas ministrs, vēsta CNN.

Uzrunājot Pakistānas Nacionālo asambleju, aviācijas ministrs Ghulams Sarvars Kāns sacīja, ka 262 piloti valstī nenokārto lidošanas eksāmenu patstāvīgi, tā vietā samaksājuši kādam citam, lai viņu vārdā noliek eksāmenu. Ministrs norādīja, ka vairāk nekā 30% pilotu nav lidošanas pieredzes.

Pakistānā ir 860 aktīvi piloti, kas apkalpo vietējās aviokompānijas, tostarp Pakistānas starptautisko aviosabiedrību Pakistan International Airlines, kā arī valstī ir vairāki ārvalstu pārvadātāji. 

Šo faktoru iezīmēja arī provizoriskais ziņojums par 22. maijā notikušo aviokatastrofu valsts dienvidu pilsētā Karāči, kad, avarējot pasažieru lidmašīna Airbus A320, dzīvību zaudēja 97 cilvēki. 

Ziņojumā minēts, ka ''cilvēciska kļūda'' ir bijis viens no iemesliem, kāpēc notikusi aviokatastrofa.

Kā raksta mediji, atsaucoties uz ziņojumu, ''lidojuma pēdējās minūtes esot bijušas haotiskas un tika pieļautas savādu kļūdu virkne, ko papildina sakaru problēmas ar gaisa satiksmes vadību''. 

Izmeklētāji konstatējuši, ka lidmašīnas pilots nav ievērojis sakaru torņa prasības. Lidmašīna atradusies neatbilstošā augstumā, tāpat pilotiem esot ieteikts aplidot vēl vienu apli, lai veiktu pakāpenisku nolaišanos, taču piloti prasību ignorējuši. 

Pēc traģiskajiem notikumiem aviosabiedrība nekavējoties atbrīvojusi visus pilotus, kuriem konstatētas viltotas licences. Tāpat 150 Pakistānas pilotu licences ir apturētas.

Top komentāri

reptilis
r
Kāds pārsteigums...ai,ai,..ai. Visi jau ir aizmirsuši Vidusāzijas autovadītāju prasmes:)))
Irlielāmērāticams
I
ka ar jēdzienu "licence" kaut kas nav kārtībā... ja reiz trešā daļa lidmašīnu ( loģiski) nav nokritusi zemē... .
?
?
Krievijā avio drošības agentura to pasu secinaja par saviem pilotiem kur vismaz 2 no 3 esot ieguvusi apšaubāmas izcelsmes diplomu pat ķīnieši to ir pamanijusi Rosaviatsia globaltimes.cn Many Russian pilots use fake flight certificates: authorities Source:Xinhua Published: 2013-12-6 22:33:22 Many Russian commercial pilots obtained flight certificates without undergoing proper training or formal examinations, the Investigative Committee (IC) said Friday. Globaltimes.cn "We have all grounds to believe that many pilots, first of all in the small airlines, have received forged certificates as they, in effect, have not undergone sufficient training," committee spokesman Vladimir Markin told reporters.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits