Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Hašogi lieta: Saūda Arābija atkal "apmet kažoku"

Saūdu žurnālista Džamala Hašogi nonāvēšana Saūda Arābijas konsulātā Stambulā bijusi ar iepriekšēju nolūku - tā ar Saūda Arābijas valsts ziņu aģentūras starpniecību paziņojis ģenerālprokurors Šaihs Suods bin Abdullahs el Modžābs. Šis ir kārtējais pavērsiena punkts Saūda Arābijas izplatītajā versijā par notikušo.

Jāatgādina, sākotnēji Saūda Arābija vispār noliedza, ka tās rīcībā būtu informācija par 2. oktobrī pazudušā un - kā drīz pēc tam tapa zināms - noslepkavotā žurnālista atrašanās vietu. Tāpat atklātībā nāca fakti, kas liecināja par saūdu mēģinājumu slēpt to, ka Hašogi no konsulāta tā arī neiznāca, piemēram, dubliera izmantošana.

Pēc tam Saūda Arābija apgalvoja, ka Hašogi bojāeja "bija nejauša", proti, ka viņš gājis bojā nopratināšanas laikā izceļoties kautiņam. Raidorganizācijai CNN savukārt kāds vārdā nenosaukts avots apgalvojis, ka sākotnēji bijis plānots Hašogi vien sazāļot un turēt gūstā divas diennaktis, lai pārliecinātu režīma kritiķi atgriezties dzimtenē.

Nu Saūda Arābijas ģenerālprokurors paziņojis, ka saskaņā ar jaunāko no Turcijas puses abu valstu kopīgi izveidotās izmeklēšanas grupas ietvaros saņemto informāciju ir pamats domāt, ka jau iepriekš bijis ieplānots noslepkavot Hašogi, tomēr aizvien notikušajā tiek vainota Saūda Arābijas operatīvo darbinieku patvaļīga rīcība, par kuru karaļnamam nekas neesot bijis zināms. ASV puse gan skeptiski vērtē šādus apgalvojumus, norādot - šāda līmeņa operācijas bez karaļa vai kroņprinča ziņas Saūda Arābijā netiek veiktas.

Pēc tam, kad sākotnējās Saūda Arābijas versijas par notikušo noraidīja gan Turcijas puse, gan ar skepsi uztvēra Saūda Arābijas sabiedrotā ASV, karaļnams dara visu iespējamo, lai radītu iespaidu par to, ka vainīgie, kas "patvaļīgi uzdarbojušies" un nogalinājuši Hašogi, tiktu saukti pie atbildības. Amatus zaudējuši pieci augsta ranga darboņi, kā arī arestēti vēl 18 cilvēki.

Laikraksts The Washington Post, kur publicējās noslepkavotais žurnālists, uzsver - pagaidām nekas neliecina, ka ASV prezidents Donalds Tramps vai Saūda Arābija norādīs uz iespējamu karaļnama atbildību Hašogi nāvē.

Top komentāri

ļuļa
ļ
tas, ka saudi nepārtraukti melo nožēlojamajiem kuffariem, ir normāli. neticīgajam melot ir allāham tīkams darbs. slikti ir kas cits - tas, ka rietumu pasaule šajā gadījumā pierāda, ka ir ne tikai pretīgi liekuļi, bet arī ka ar demokrātiju un demokrātijas aizstāvēšanu tā saucamajā demokrātiskajā pasaulē nav nekāda sakara. viens dzīvs sazāģēts žurnālists šur vai tur - sīka vienība. galvenais tik pārdot saudiem ieročus, lai rubulis ripo. un arī tas, ka saudi finansē terorismu un pārdod ieročus tālāk visādiem bandītiem, arī sūds un pieci. īsāk sakot, rietumi ir zaudējuši jebkādas morālās tiesības kādam pasaulē aizrādīt par nedemokrātiskām metodēm vai tirāniju. paši tādi.
TrollisJT
T
Nevar izslēgt iespēju, ka slepkavība notika ar nolūku - smagi ieriebt karalim. Jo pašlaik vislielākās problēmas arī ir tieši karalim.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits