Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +4 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Irākā ASV koalīcijas bāzē trāpījušas desmit raķetes

Irākas rietumos vismaz desmit raķetes trāpījušas bruņoto spēku bāzē, kur izvietoti ASV vadītās koalīcijas karavīri, pavēstīja divi avoti drošības struktūrās.

Ain al Asadas bāzē atrodas irākiešu spēki, kā arī ASV vadītās koalīcijas karavīri, kas Irākai palīdz cīņā pret teroristu grupējuma Islāma valsts atliekām.

Kā pavēstīja avots drošības spēkos, uzbrukuma laikā no sirdslēkmes miris kāds civilais līgumstrādnieks.

Koalīcijas pārstāvis sakariem ar presi pulkvedis Veins Maroto apstiprināja, ka vismaz desmit raķetes trāpījušas bāzē ap plkst.7.20.

Irākas drošības spēki apliecināja, ka desmit "Grad tipa raķetes" trešdienas rītā trāpījušas plašajā bāzē, norādot, ka "nav nozīmīgu zaudējumu".

Kā ziņu aģentūrai AFP skaidroja Rietumu drošības avoti, tās bijušas Irānā ražotās Arash modeļa raķetes. Tās ir 122 milimetru artilērijas raķetes un ir smagākas par raķetēm, kas līdz šim izmantotas uzbrukumos Rietumu mērķiem Irākā.

2020.gadā Irākā tika īstenoti vairāki desmiti uzbrukumu ar raķetēm un improvizētiem spridzekļiem, kas bija vērsti pret Rietumu drošības, militārajiem un diplomātiskajiem objektiem.

Irākas un Rietumu militārie avoti to īstenošanā vainoja proirāniskos grupējumus.

Pēc pamiera noslēgšanas ar radikālajiem grupējumiem oktobrī uzbrukumi tika teju pilnībā izbeigti, tomēr pēdējo trīs nedēļu laikā tie atkal atsākušies.

Februāra vidū notika raķešu uzbrukumi ASV vadītās koalīcijas spēkiem netālu no Irākas Kurdistānas galvaspilsētas Erbīlas, ASV militārajam kontraktuzņēmumam, kas darbojas uz ziemeļiem no galvaspilsētas, kā arī ASV vēstniecībai Bagdādē.

ASV bruņotie spēki ceturtdien veica uzlidojumus Irānas atbalstītu kaujinieku izmantotai infrastruktūrai Sīrijas austrumos, un tajos nogalināti 17 cilvēki, pavēstīja nevalstiskā organizācija Syrian Observatory for Human Rights (SOHR).

ASV Aizsardzības ministrija paziņoja, ka ir īstenojusi gaisa triecienus kaujinieku izmantotam Sīrijas-Irākas robežas kontroles punktam, iznīcinot "daudzus objektus". Tā bija pirmā karadarbība pret Irānas atbalstītiem grupējumiem kopš Džo Baidena inaugurācijas ASV prezidenta amatā.

Visi nogalinātie bija no Irākas valsts atbalstīta grupējuma Hashed al-Shaabi, kas ir jumta organizācija daudziem nelieliem ar Irānu saistītiem kaujinieku grupējumiem.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits