Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Irāna atzīst Ukrainas pasažieru lidmašīnas notriekšanu

Irāna sestdien atzinusi, ka notriekusi Ukrainas lidmašīnu, kuras katastrofā trešdien pie Teherānas dzīvību zaudēja visi 176 cilvēki, kas atradās gaisa kuģī.

"Irānas Islāma republika dziļi nožēlo šo katastrofālo kļūdu," tviterī pavēstīja Irānas prezidents Hasans Ruhani. "Bruņoto spēku iekšējā izmeklēšanā konstatēts, ka Ukrainas lidmašīnas drausmīgo katastrofu un 176 nevainīgu cilvēku nāvi diemžēl izraisījušas cilvēciskas kļūdas izšautas raķetes dēļ."

Ruhani piebildis, ka izmeklētāji turpina darbu, lai noskaidrotu atbildīgos par šo "nepiedodamo kļūdu" un sauktu tos tiesas priekšā.

Lidmašīna trešdien nogāzās dažas stundas pēc Irānas raķešu trieciena ASV bāzēm Irākā, kas bija sarīkots, atbildot uz pagājušās piektdienas ASV gaisa spēku triecienu Irākā, kurā tika nogalināts Irānas ģenerālis un vēl deviņi cilvēki.

Brīdi pirms Ruhani paziņojuma Irānas oficiālā ziņu aģentūra pavēstīja, ka gaisa laineris Boeing 737 kļūdaini ticis noturēts par "naidīgu lidmašīnu", jo tobrīd pastāvējuši visaugstākā līmeņa ienaidnieka draudi.

"ASV avantūrisma izraisītās krīzes laikā cilvēciska kļūda noveda pie katastrofas," tviterī paziņojis Irānas ārlietu ministrs Džavads Zarifs.

Vēl tikai iepriekšējā dienā Irānas civilās aviācijas vadība noliedza vairāku rietumvalstu līderu izteiktās aizdomas, ka Ukrainas lidmašīna tikusi notriekta.

Reaģējot uz Teherānas paziņojumu, Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis sestdien jau pieprasījis, lai tie, kas atbildīgi par lidmašīnas notriekšanu, tiktu sodīti.

"Mēs sagaidām, ka Irāna (..) vainīgos sauks tiesas priekšā," savā Facebook lapā raksta Zelenskis.

Viņš arī pieprasījis Teherānai izmaksāt atbilstošas kompensācijas.

papildināta visa ziņa

Top komentāri

Klauss
K
Ar šausmām atceros situāciju , kad bērnu deju kolektīvam ZS bija jābrauc mājup caur Stambulu apvērsuma laikā. Tikai pateicoties gudriem padomdevējiem, pierunājām nekāpt lidmašīnā. Nejauša raķete....,kļūda, “cilvēciskais faktors”. Drošība bāzējas nejaušībās. Brrrrr
Erm
E
Kārtējais apliecinājums tam, ka patiesiba vienmēr ir kaut kas pretējs Krievijas demagoģijai. Un ar kādu patosu visi tie RU militarie "eksperti" kvieca, ka tā nevar būt Irāna.
Pepe
P
Mullas izšāva raķetes uz NATO bāzēm Irākā un nobijušies gaidīja amerikāņu atbildes triecienu. Atbildes trieciena nebija, bet vienam mullam tik un tā neizturēja nervi. Un tagad iedomāsimies līdzīgu situāciju ar Irānas mullām, kuri ieguvuši atomieročus...
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits