Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +4 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

Irāna un Krievija sadarbosies cīņā pret ASV sankcijām

Krievija jau iepriekš nosodījusi ASV sankcijas pret Irānu, kas atkal stājās spēkā pēc ASV prezidenta Donalda Trampa maijā pieņemtā lēmuma izstāties no Irānas kodolvienošanās. Arī Irāna jūlijā slavējusi "stratēģisko sadarbību" ar Krieviju, bet nu Krievijas puse paziņojusi, ka palīdzēs Irānai tikt galā ar ASV noteikto sankciju sekām, vēsta The Moscow Times.

Krievija aizvien ir to valstu vidū, kas parakstīja vienošanos, un augustā apgalvoja, ka "darīs visu iespējamo", lai saglābtu vienošanos un arī savas ekonomiskās intereses Irānā. Augusta sākumā ASV prezidents paziņoja ne tikai to, ka sankciju pirmais raunds atkal stājies spēkā, bet piebilda, ka novembrī gaidāma papildu sankciju atjaunošana, turklāt norādījis - "jebkurš, kurš ielaidīsies darījumos ar Irānu, ar Savienotajām Valstīm vairs ekonomiskajā jomā nesadarbosies". Proti, pēc Trampa teiktā saprotams, ka tas iekļauj arī Krieviju, ja tā turpinās sadarbību.

Nu Krievijas Ārlietu ministra vietnieks Sergejs Rjabkovs paziņojis, ka Kremlis kopā ar Irānu "strādā pie daudzu slāņu aizsardzības pret ASV sankcijām".



​Rjabkovs izdevumam Rosijskaja Gazeta norādījis, ka Krievija šajos pūliņos aicinās iesaistīties arī Ķīnu un Eiropas valstis, "veidojot vairāku slāņu aizsardzību pret ASV sankcijām un mēģinājumiem sagraut Irānas kodolvienošanos savu ģeopolitisko interešu nolūkā"Diplomāts runā tieši par novembrī gaidāmo sankciju otro vilni, aicinot ieviest "formulas un mehānismus", lai to izturētu.

Pašlaik atjaunotās sankcijas skar Irānas autobūves nozari, ierobežo Irānas iespējas iegādāties komerciālās lidmašīnas, tāpat ierobežo tirdzniecību ar dārgmetāliem, tostarp zeltu, kā arī iegrožo transakcijas ASV dolāros. Savukārt novembrī plānots ieviest ierobežojumus Irānas naftas sektoram un sankcijas pret Irānas Centrālo banku.

 

 

 

 

Top komentāri

Ilona Kulda
I
Putins meklē par sabiedrotajiem citus diktatorus
ērce
ē
Nepiekrītu sankcijām pret Irānu, bet sankcijas pret Krieviju ir rietumvalstīm jāpastiprina.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Makrons brīdina, ka Eiropa "ir mirstīga"

Francijas prezidents Emanuels Makrons ceturtdien aicinājis Eiropu stāties pretī problēmām mainīgajā pasaulē un brīdinājis, ka "mūsu Eiropa šodien ir mirstīga un tā var nomirt".

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits