Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +7 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Irānas rietumos 6,3 magnitūdu zemestrīcē cietuši vismaz 170 cilvēki

Vismaz 170 cilvēki cietuši 6,3 magnitūdas stiprā zemestrīcē, kas svētdienas vakarā satricinājusi Irānas Kermānšāhas provinci valsts rietumdaļā.

Kā valsts televīzijai norādījis Irānas Sarkanā Pusmēness organizācijas pārstāvis, cietušo ievainojumi lielākoties ir diezgan viegli. Tikmēr provinces gubernators Hušangs Bazvands pastāstījis, ka daži cilvēki nogādāti slimnīcās.

Uz zemestrīces skarto rajonu nekavējoties nosūtītas glābšanas komandas. Reaģēt gatava arī Irānas armija un paramilitārā Revolucionārā gvarde.

Cietušas ēkas gan pilsētās, gan lauku apvidos, kā arī daži autoceļi un elektropārvades līnijas.

Zemestrīcei sekoja četri pēcgrūdieni. Par laimi, vakars vēl bija pietiekami agrs, tādēļ cilvēki bija nomodā un paspēja izskriet no mājām.

Pazemes grūdiens, kas bija jūtams septiņās Irānas provincēs, kā arī Kuveitā un Irākas galvaspilsētā Bagdādē, skāris to pašu apvidu pie Irākas robežas, kur pērn 7,3 magnitūdu zemestrīce prasīja vairāk nekā 600 cilvēku dzīvības. Tajā vissmagāk cieta apdzīvotā Sarpoles Zahabas pilsēta, kuras iedzīvotāju lielākā daļa ir kurdi.

Šis rajons, kas atrodas Zagrosas kalnos, pēdējo desmitgažu laikā atguvies pēc Irānas un Irākas postošā kara pagājušā gadsimta astoņdesmitajos gados, bet pērn zemestrīcē tur sagruva daudzas ēkas, un daļa pilsētas iedzīvotāju joprojām ir bez pajumtes.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits