Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +6 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Izraēla devusi triecienus Hamas mērķiem Gazas joslā

Izraēlas armija svētdien devusi triecienus grupējuma Hamas mērķiem Gazas joslā, atbildot uz raķešu izšaušanu no palestīniešu anklāva pret Izraēlu.

Izraēlas armija paziņoja, ka trāpījusi 15 Hamas mērķiem, tostarp militārajām nometnēm un munīcijas ražotnēm.

Triecieni tika doti pēc tam, kad Hamas izšāva raķetes pret Izraēlas teritoriju.

Daļu no šīm raķetēm pārtvēra Izraēlas pretgaisa aizsardzības sistēma, bet citas nokrita turpat Gazas joslā. Neviens cilvēks no šīm raķetēm necieta.

Pagājušajā nedēļā Hamas kaujinieki raidīja desmitiem šāviņu pret Izraēlu, kas nepalika atbildi parādā. Taču neviena no pusēm, kā izskatās, nevēlas pilna apjoma konfliktu. Gazas joslas kaujinieki neraidīja tālas darbības raķetes pret Izraēlas lielākajām pilsētām, kā to darīja 2014.gada kara laikā, un Izraēlas gaisa uzlidojumi galvenokārt bija vērsi pret militāriem Hamas mērķiem, kuros neatrodas cilvēki.

Hamas paziņoja, ka caur vidutājiem panākts pamiers, bet Izraēla pavēstīja, ka neveiks uzbrukumus, kamēr pret Izraēlu netiks šautas raķetes.

Protestos Gazas joslā līdzās robežai ar Izraēlu kopš 30.marta nogalināti vismaz 118 palestīnieši. Neviens izraēlietis šajās sadursmēs nav gājis bojā.

Visvairāk palestīniešu vienā dienā gāja bojā 14.maijā, kad ASV atklāja vēstniecību Jeruzalemē. Todien pie Gazas joslas robežas protestēja desmitiem tūkstoši cilvēku, no kuriem 62 zaudēja dzīvību, Izraēlas armijai pielietojot kaujas munīciju pret protestētājiem.

Izraēla paziņojusi, ka tā rīkojusies pašaizsardzības nolūkos, aizstāvot savas robežas un iedzīvotājus. Izraēlai atbalstu paudušas arī ASV, norādot, ka atbildība par vardarbību gulstas uz grupējumu Hamas, kurš atzinis, ka vairums no 14.maijā nogalinātajiem palestīniešiem bijuši Hamas locekļi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits