Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Izraēlas karaspēks iegājis Gazas joslā

Izraēlas karaspēks sestdienas vakarā iegāja Gazas joslā, uzsākot sauszemes militāro operāciju pret radikālo palestīniešu grupējumu HAMAS. Izraēlas armija paziņojusi, ka nakts laikā kaujās ievainoti 30 izraēliešu un noliegusi informāciju par bojāgājušajiem. Pašlaik ir pretrunīgas ziņas par bojāgājušajiem palestīniešu pusē.

Svētdien asas kaujas, kurās piedalās Izraēlas kājnieki un tanki, norisinās Gazas joslas ziemeļdaļā - bijušajā ebreju apmetnē Necarimā, kas atrodas tikai trīs kilometrus uz dienvidiem no Gazas pilsētas, kā arī ziemeļos no Gazas pilsētas un pie Gazas sektora ziemeļu pilsētām Beitlahijas, Beithanunas un Džabalijas.

Izraēla paziņojusi, ka sauszemes operācijas mērķis ir iegūt kontroli pār teritorijām, no kurām HAMAS kaujinieki apšauda Izraēlas pilsētas. Operācija var negūt ātrus rezultātus, tāpēc, pēc Izraēlas armijas pārstāvju teiktā, valstī izsludināta mobilizācija.

Izraēla gaisa triecienus pret Gazu uzsāka 27.decembrī. Šo astoņu dienu laikā Izraēla veikusi vairāk nekā 800 aviācijas un atrilērijas triecienu palestīniešu teritorijā.

ANO Drošības padomei sestdienas vakarā neizdevās vienoties par paziņojumu ar aicinājumu nekavējoties noslēgt pamieru Gazas joslā pēc Izraēlas sauszemes karaspēka iebrukuma šajā palestīniešu teritorijā, kas izraisījis nosodījumu visā pasaulē. Pēc gandrīz četru stundu ilgām konsultācijām aiz slēgtām durvīm padomes locekļi nepanāca vienošanos aicināt Izraēlu un "Hamas" izbeigt astoņas dienas ilgstošo karadarbību, kas prasījusi jau vismaz 460 palestīniešu dzīvību.

Šī bija Drošības padomes trešā sēde kopš konflikta sākuma.

Pirmdien uz Tuvajiem Austrumiem dosies Francijas prezidents Nikolā Sarkozī cerībā panākt reģiona līderu atbalstu Francijas plānam izdarīt spiedienu uz Izraēlu un "Hamas", lai tās atjaunotu pārtraukto pamieru.

Francijas līderis apmeklēs Ēģipti, Jordānas upes rietumkrastu, Izraēlu, Sīriju un Libānu.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits