Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Izraēlas opozīcijas līderis aicina Netanjahu nekavējoties atkāpties

Izraēlas opozīcijas līderis Jairs Lapids trešdien aicināja premjerministru Benjaminu Netanjahu nekavējoties atkāpties, negaidot Izraēlas un Hamās kara beigas.

"Netanjahu amats ir jāpamet nekavējoties. Mums ir nepieciešamas pārmaiņas. Netanjahu nevar palikt premjerministra amatā," intervijā Izraēlas telekanālam N12 sacīja Lapids.

"Mēs nevaram atļauties īstenot ilgu kampaņu tāda premjerministra vadībā, kas ir zaudējis tautas uzticību," viņš piebilda.

Četras dienas pēc "Hamās" 7.oktobra bezprecedenta iebrukuma Izraēlā Netanjahu un cits opozīcijas līderis Benijs Gancs paziņoja par vienošanos izveidot "ārkārtas valdību" uz kara laiku.

Lapids tolaik sacīja, ka nepievienosies, un apsūdzēja Izraēlas līderus, ka tie pieļāvuši "nepiedodamu kļūdu", nespējot novērst uzbrukumu.

Tiesa gan, Lapids, kas vadīja Izraēlas koalīcijas valdību, līdz Netanjahu atgriezās pie varas iepriekšējās vēlēšanās, kopš kara sākuma nebija pieprasījis Netanjahu atkāpšanos.

Intervijā N12 Lapids neaicināja rīkot pirmstermiņa vēlēšanas, bet gan neuzticības balsojumu parlamentā, kas ļautu izveidot valdību kāda cita Netanjahu partijas "Likud" biedra vadībā.

"Šis nav laiks rīkot vēlēšanas," viņš sacīja. "Mums vajadzētu izvēlēties nacionālo rekonstrukciju ar citu premjerministru no "Likud" rindām," sacīja opozīcijas līderis.

Paziņojumā platformā "Telegram" "Likud" nekavējoties noraidīja šo aicinājumu, apgalvojot, ka šāds priekšlikums kara laikā ir apkaunojošs.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits