Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +9 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Izraēlas premjerministrs sola nepieļaut Irānas nostiprināšanos Sīrijā

Izraēlas premjerministrs Benjamins Netanjahu trešdien vizītes gaitā Maskavā solīja nepieļaut Irānas nostiprināšanos Sīrijā, apsūdzot Teherānu reģiona destabilizācijā.

Krievijas prezidents Vladimirs Putins trešdienas sarunu sākumā sacīja, ka ir "ļoti svarīgi diskutēt par situāciju reģionā un drošības jautājumiem".

Viņš piebilda, ka augsta līmeņa sarunas ir būtiski svarīgas, ņemot vērā situācijas attīstību.

Netanjahu sarunas sāka, no jauna apliecinot Izraēlas apņēmību nepieļaut, ka Irāna Sīrijā izveido atbalsta bāzi.

"Lielākie draudi stabilitātei un drošībai šajā reģionā izriet no Irānas un tās satelītiem," sacīja Izraēlas premjers. "Mēs esam apņēmības pilni turpināt mūsu agresīvos soļus pret Irānas, kas aicina panākt mūsu iznīcināšanu, centieniem un pret tās mēģinājumiem militāri nostiprināties Sīrijā."

Maskava spēlējusi delikātu diplomātisko spēli, uzturot draudzīgas attiecības ar Izraēlu un Irānu. Vasarā Maskava panāca vienošanos ar Teherānu, ka Irānas militārpersonas neatradīsies Sīrijas Golānas augstienēs, šādi mazinot izraēliešu bažas par irāņu klātbūtnes pastiprināšanos tās robežu tuvumā.

Netanjahu trešdien norādīja, ka viņam ar Putinu kopš 2015.gada septembra bijušas 11 tikšanās, cildinot "tiešo, atklāto un patieso veidu, kādā mēs uzturam attiecības starp Krieviju un Izraēlu".

Viņš uzaicināja Putinu apmeklēt Izraēlu un piedalīties Ļeņingradas blokādes pieminekļa atklāšanā.

"Mēs nekad neaizmirsīsim Krievijas un Sarkanās armijas lomu uzvarā pār nacismu," sacīja Netanjahu.

Putins, kura dzimtā pilsēta ir Sanktpēterburga, agrākā Ļeņingrada, ielūgumu pieņēma.

Netanjahu arī slavēja "izcilās divpusējās attiecības", norādot, ka ir "vairāk nekā viens miljons krievvalodīgo, kas ir veikuši lielu ieguldījumu Izraēlā, kas ir kļuvuši par daļu no mums un kas padarījuši krievu kultūru par daļu no izraēliešu kultūras".

 

Top komentāri

Jāzeps Pļiners
J
Netanjahu naidu sēj, tāpēc viņš arī naidu pļaus.
Roza
R
Kapec zidi Zidija necinas par krievu valodu ka otro valsts valodu Zidija, ja jau tur ir tik daudz zidu, kuri runa krievu valoda? Kapec Valogja nebrec Natanjaham par krieviski runajoso zidu diskriminaciju Zidija?
Pipars
P
Kā man derdzas šitie Izraēlas darboņi kas strādā uz Izraēlas likvidāciju... un Netanjahu tam lielisks piemērs! Kā tur savulaik Kisindžers teica par Izraēlas likvidāciju... uz kuru tur... laikam uz 2018 gau Izraēlas vairs nebūšot?!... Pats interesantākais ir tas ka Krievija ir ieinteresēta Izraēlas saglabāšanā savukārt Lielbritānija nē... nav ieinteresēta... Līdz ar to Ebreju tautā vērojam virkni pašmāju tautas likvidātorus... kuri darīs visu lai Izraēla uzsāktu karu ar Irānu vai Krieviju... Skumji - man pat kaut kā žēl ebrejus... neskatoties uz viņu bieži vien destruktīvajiem pūšļotāju un augļotāju talantiem...
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits