Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +3 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Jemenas nemiernieki draud rīkot jaunus uzbrukumus pret Saūda Arābiju

Jemenas šiītu hutiešu nemiernieki, kas uzņēmušies atbildību par sestdienas dronu triecieniem Saūda Arābijas naftas rūpniecības objektiem , pirmdien draudēja uzbrukumus turpināt, kā arī brīdināja ārzemniekus, ka atrašanās Saūda Arābijā ir bīstama.

"Mēs varam garantēt Saūda Arābijas režīmam, ka mūsu garā roka var sasniegt tās vietas, kuras mēs vēlamies, jebkurā laikā," teikts hutiešu kaujinieku runasvīra brigadiera Jahjas Sari paziņojumā, vienlaikus mudinot Saūda Arābiju izbeigt agresiju Jemenā.

Viņš arī brīdināja ārvalstu uzņēmumus un pilsoņus, mudinot turēties pa gabalu no Saūda Arābijas objektiem, kuriem notikuši uzbrukumi, jo "tie joprojām ir pakļauti mūsu ugunij un pret tiem var notikt uzbrukumi jebkurā laikā".

Pēc sestdien notikušajiem dronu triecieniem naftas ieguve Saūda Arābijā sarukusi uz pusi, izraisot šoku enerģijas tirgos.

ASV valsts sekretārs Maiks Pompeo pauda pārliecību, ka aiz uzbrukumiem stāv Irāna, turklāt nekas neliecinot, ka uzbrukumi būtu sarīkoti no Jemenas.

Irāna šīs apsūdzības noraidījusi, oficiālās Teherānas pārstāvim svētdien brīdinot, ka tās izteiktas, lai attaisnotu nākotnes uzbrukumus Irānai.

Atbildību par uzbrukumiem Saūda Arābijā jau sestdien uzņēmās Jemenas šiītu hutiešu nemiernieki.

Nemiernieku preses pārstāvis sestdien paziņoja, ka uzbrukumi bija "legāla atbilde" uz Saūda Arābijas vadīto militāro kampaņu pret hutiešiem Jemenā.

"Mēs solām Saūda Arābijas režīmam, ka mūsu nākamās operācijas būs plašākas un sāpīgākas," viņa teikto citēja hutiešus atbalstošais televīzijas kanāls "Al Masirah".

Jemenā kopš 2014.gada notiek kaujas starp šiītu hutiešu nemierniekiem un prezidentam Abdrabuham Mansūram Hadi lojālo armiju. Karadarbība pastiprinājās 2015.gada martā, kad Jemenas valdību sāka militāri atbalstīt Saūda Arābijas vadīta valstu koalīcija.

Saskaņā ar Pasaules veselības organizācijas (WHO) datiem bruņotajā konfliktā Jemenā kopš Saūda Arābijas un tās sabiedroto iesaistīšanās ir nogalināti vairāk nekā 10 000 cilvēku.

 

Top komentāri

Vecsčekists
V
Nemiernieki ir nemiernieki, to mēs saprotam. Bet. Ir nesaprotami - kur tad tās izslavētās pret-raķešu aizsardzības iekārtas? Vai tad ASV saviem čomiem nevarēja sagādāt pašas labākās??? Vēl var paspēt!!!
ļuļa
ļ
klau, diena, jūs žurnālistus palīgskolā rekrutējiet? kas ir hutieši???? jums vispār ir zināms, ka huti nav tautība, bet ir militāra kustība, nosaukta tās dibinātāja vārdā??????
Majors
M
Iedomājieties, ka 2011. gadā Muamaram Kadafi būtu tādas pašas, kā husītiem Irānas piegādātās raķetes ar 2500 km darbības rādiusu un viņš atbildētu ar triecieniem pa Romu un Parīzi. Visticamāk, nekavējoties pret Lībiju tiktu lietoti kodolieroči. Starp citu, tādu iespēju apsvēra britu ģenerāļi, kad 2011. gada vasarā uzbrukums Lībijā sāka buksēt. Par laimi, tagad ir citi laiki, un koloniālās lielvalstis tik vienkārši vairs nevar nodrošināt paklausību. 15. gadsimtā iedibinātā sistēma tuvojas beigām.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits