Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Laikraksts: Saūda Arābija atpērkas no noslepkavotā Hašogi atvasēm

Noslepkavotā saūdarābu žurnālista Džamala Hašogi bērni no Saūda Arābijas varasiestādēm saņēmuši vairākus miljonus dolāru vērtas mājas, turklāt viņiem katru mēnesi tiek maksāti tūkstošiem dolāru, vēsta laikraksts The Washington Post.

Maksājumi četriem bērniem - diviem dēliem un divām meitām - "ir daļa no Saūda Arābijas centieniem panākt ilgtermiņa izlīgumu ar Hašogi ģimenes locekļiem, lai nodrošinātu, ka viņi turpina izrādīt savaldību publiskajos izteikumos," norādīja laikraksts, kurā noslepkavotais žurnālists strādāja. Hašogi bērniem piešķirtās mājas atrodas ostas pilsētā Džidā un ir četrus miljonus dolāru vērtas.

Salahs, kas ir vecākais no bērniem, plāno turpināt dzīvot Saūda Arābijā, bet pārējie, kas dzīvo ASV, mājas pārdos.

Noslepkavotā žurnālista bērni saņem arī vismaz 10 000 dolāru mēnesī, turklāt varētu saņemt arī lielākus maksājumus - katrs pat vairākus desmitus miljonu dolāru, norāda laikraksts.

ASV dzīvojušais laikraksta The Washington Post līdzstrādnieks Hašogi pagājušā gada 2. oktobrī tika nogalināts Saūda Arābijas konsulātā Stambulā, kur viņš bija ieradies, lai saņemtu laulībām ar Turcijas pilsoni Hatidži Džengizu nepieciešamos dokumentus.

Saūda Arābija sākotnēji noliedza, ka tai būtu jebkas zināms par to, kas noticis ar Hašogi, bet vēlāk apgalvoja, ka 59 gadus vecais žurnālists konsulātā nogalināts kautiņa rezultātā, līdz visbeidzot atzina, ka žurnālists nogalināts ar iepriekšēju nodomu pastrādātā slepkavībā. Saūda Arābijas prokuratūra noliegusi, ka ar Hašogi slepkavību būtu saistīts kroņprincis Mohammeds bin Salmans.

ASV prezidents Donalds Tramps atteicies nosodīt Saūda Arābijas karaļnamu, par spīti izlūkdienestu un ekspertu norādēm, ka šāda mēroga operācija, kāda bija Hašogi slepkavība, bez karaļnama ziņas nevarētu notikt. Jāatgādina, ka Saūda Arābija ir ASV sabiedrotā, tostarp vērienīgos ieroču tirdzniecības darījumos, un Tramps attiecīgi licis noprast, ka Hašogi nogalināšana nebūs tas iemesls, kura dēļ viņš ir gatavs izdarīt uz Saūda Arābiju spiedienu un attiecīgi riskēt ar abu valstu attiecību pasliktināšanos.

Top komentāri

inženieri ārsti arhitekti
i
"Saūda Arābija atpērkas ...". Un kurš maksās miljonus 33 gadus veca itāļu pārdevēja Stefano Leo radiem? Kāds "inženieris-ārsts-arhitekts" vārdā Said Mechaout piegājis pie itāļa pilsētas centrā un nodūris ar nazi. Tagad tiesai "inženieris-ārsts-arhitekts" skaidro, kāpēc viņš ir noslepkavojis itāli: "Es viņus izvēlējos tāpēc, ka viņš izskatījās laimīgs". Lūk, laimīgiem tagad Eiropas pilsētās ir bīstami.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits