Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Libāna saņēmusi Interpola "sarkano paziņojumu" Gosna aizturēšanai

Libāna saņēmusi tā dēvēto Interpola sarkano paziņojumu Japānā finanšu pārkāpumos apsūdzētā autobūves uzņēmuma Nissan Motor Co. bijušā vadītāja Karlosa Gosna aizturēšanai, vēsta Libānas Nacionālā ziņu aģentūra.

"Valsts prokuratūra (..) saņēmusi tā dēvēto sarkano paziņojumu no Interpola Karlosa Gosna lietā," aģentūra citē Libānas tieslietu ministra Alberta Sarhana teikto.

Interpola ''sarkanais paziņojums" ir lūgums policijai visā pasaulē aizturēt meklētu personu.

Avots Libānas tieslietu struktūrās ziņu aģentūrai AFP teica, ka Libānai nav līguma par izdošanu ar Japānu, kas dotu iespēju izdot Gosnu Japānai.

Kā ziņots, Gosns, kurš Tokijā bija atbrīvots pret drošības naudu līdz prāvai saistībā ar apsūdzībām finanšu pārkāpumos, pirmdien negaidīti ieradās Libānā.

Gosns 2018.gada novembrī tika apcietināts Japānā, taču pēc atbrīvošanas pret drošības naudu aprīlī viņam tika noteikti būtiski ierobežojumi, tostarp attiecībā uz ceļošanu uz ārvalstīm.

Brazīlijā dzimušais libāniešu izcelsmes uzņēmējs Gosns tiek apsūdzēts par to, ka slēpis miljoniem eiro vērtus ienākumus, kurus guvis uzņēmumā Nissan,  un par kompānijas līdzekļu izmantošanu privātām vajadzībām.

Gosns noliedz visas viņam izteiktās apsūdzības un mēģina panākt lietas izbeigšanu, apgalvojot, ka prokurori un Nissan izmeklētāji rīkojušies nelikumīgi, izmeklējot viņam inkriminētos pārkāpumus.

Gosnam ir trīs pilsonības - Francijas, Brazīlijas un Libānas.

Francijas ekonomikas ministra vietniece Anjēze Panjē-Runašē ceturtdien paziņoja, ka gadījumā, ja Gosns ieradīsies Francijā,  viņš netiks izdots Japānai, jo Francija neizdod savus pilsoņus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Krievijā nogāzies bumbvedējs Tu-22M3

Krievijā Stavropoles novadā nogāzies Ukrainas spēku notriekts Krievijas tāla darbības rādiusa bumbvedējs Tu-22M3, piektdien pavēstīja Ukrainas un Krievijas amatpersonas.

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits