Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +5 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Netanjahu: Izraēla nepārtrauks uzlidojumus Sīrijai

Neskatoties uz Krievijas paziņojumu, ka tā apgādās Sīriju ar modernākām zenītraķešu sistēmām, Izraēlas premjerministrs Benjamins Netanjahu otrdien paziņojis, ka Izraēla turpinās militārās operācijas Sīrijā.

"Mēs turpināsim rīkoties, lai neļautu Irānas armijai nostiprināties Sīrijā, un mēs turpināsim koordināciju starp Izraēlas Aizsardzības spēkiem un Krievijas armiju," pirms došanās uz Ņujorku, lai piedalītos ANO Ģenerālajā Asamblejā, žurnālistiem norādīja Netanjahu.

Kā vēstīts, Krievija pirmdien paziņoja, ka, neskatoties uz Izraēlas iebildumiem, divu nedēļu laikā piegādās Sīrijai zenītraķešu sistēmas S-300.

Maskava norādīja, ka tas esot viens no atbildes pasākumiem uz Krievijas lidmašīnas notriekšanu Sīrijā.

Lai gan Krievija atzinusi, ka tās izlūklidmašīna virs Sīrijas pagājušajā nedēļā notriekta ar sīriešu izšautu zenītraķeti, Maskava šajā incidentā, kurā gāja bojā visi 15 lidaparāta apkalpes locekļi, vaino Izraēlu, kuras iznīcinātāji neilgi pirms tam veica uzlidojumu Latākijas provincei.

Izraēla, kas pilsoņkara laikā jau daudzkārt veikusi uzlidojumus mērķiem Sīrijas teritorijā, pēc šī incidenta paziņoja, ka pieliks pūles, lai tās misijas nenovestu pie konfrontācijas ar Krievijas kontingentu, kas sniedz militāro atbalstu prezidenta Bašara al Asada režīmam.

Pirmdien Netanjahu bija telefonsaruna ar Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu.

Otrdien Netanjahu pavēstīja, ka šajā sarunā viņš vienojies ar Putinu par izraēliešu armijas un Krievijas bruņoto spēku pārstāvju tikšanos tuvākajā laikā.

Viņš piebilda, ka Izraēla pēdējo trīs gadu laikā ļoti veiksmīgi spējusi novērst Irānas armijas nostiprināšanos Sīrijā un irāņu bruņojuma nodošanu Libānas šiītu bruņotajam grupējumam Hezbollah.

Izraēla sen centusies atturēt Maskavu no S-300 raķešu kompleksu piegādāšanas Sīrijai, bažījoties, ka tas ierobežotu izraēlieši iespējas dot triecienus Irānas un Hezbollah spēkiem Sīrijā, kas arī sniedz atbalstu Asada režīmam cīņā ar nemierniekiem.

Top komentāri

Kaspars
K
Izraēla citiem māca būt godīgiem un krietniem, bet pati cer no nomocītās Sīrijas nokost gabalu. Visas nekrietnības kādreiz nāks atpakaļ
x
x
Пусть США и Израиль не переживают из-за ЗРК С-300 в Сирии. Это не против них. Это для защиты от колумбийских наркоторговцев. США ведь поставили системы ПРО в Польше против Ирана? Так и тут. А если отвечать серьёзно, то эти комплексы ПВО являются сугубо оборонительным оружием. И какую-то угрозу они могут представлять только агрессору. Своим признанием США и Израиль открыто себя причислили к таковым. Со всеми подобающими такому признанию выводами в ООН. С-300 опасны тем всем странам, которые соберутся бомбить сирийскую территорию. И это не только Израиля и США, а также других стран, входящих с ними в коалицию. Лучшей демонстрацией понимания ситуации было бы сворачивание американской группировки и уход из Средиземного моря. Но раз не уходят, значит не совсем понимают риски.
ruksis
r
Tas cilvēks ir imperiālists un nacists.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits