Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Netanjahu pieļauj vienošanos ar Hamās par ķīlnieku atbrīvošanu

Izraēlas premjerministrs Benjamins Netanjahu paudis piesardzīgas cerības par vienošanos, kas ļautu atbrīvot daļu no islāmistu kaujinieku grupējuma Hamās pirms vairāk nekā mēneša sagrābtajiem ķīlniekiem.

Intervijā ASV raidsabiedrībai NBC svētdien Netanjahu pieļāva, ka vienošanās ir iespējama, tomēr, "manuprāt, jo mazāk es par to teikšu, jo lielākas iespējas, ka tā īstenosies".

Vienošanās iespējama tikai militāra spiediena rezultātā, uzsvēra Izraēlas premjerministrs, piebilstot, ka tikai Izraēlas sauszemes ofensīva "Hamās" kontrolētajā Gazas joslā ir ļāvusi pavirzīties sarunās uz priekšu.

NBC un citi ASV mediji, atsaucoties uz avotiem valdībā, ziņoja, ka sarunās ar "Hamās" varētu apmainīt apmēram 80 kaujinieku gūstā turētas sievietes un bērnus pret palestīniešu sievietēm un pusaudžiem, kas aizturēti Izraēlā.

Oficiāla apstiprinājuma tāda informācijai nav, un arī Netanjahu neprecizēja iespējamās vienošanās nosacījumus.

ASV prezidenta Džo Baidena nacionālās drošības padomnieks Džeiks Salivans raidsabiedrībai ABC sacīja, ka notiek sarunas ar Kataras un ASV valdības iesaistīšanos.

"Hamās" joprojām tur 239 ķīlniekus, paziņojusi Izraēlas puse.

Kā ziņots, 7.oktobrī "Hamās" sarīkoja slaktiņu Izraēlā, noslepkavojot vairāk nekā 1400 cilvēku, no kuriem absolūtais vairākums bija civilpersonas.

Vēl aptuveni 240 cilvēkus, tajā skaitā sievietes, bērnus un sirmgalvjus, teroristi sagrāba par ķīlniekiem un aizveda uz Gazas joslu.

Izraēla uz "Hamās" uzbrukumu reaģēja, uzsākot Gazas joslas masveida bombardēšanu, bet vēlāk izvērsa arī sauszemes operāciju.

Teroristu kontrolētās Gazas joslas varasiestādes apgalvo, ka Izraēlas bombardēšanā esot nogalināti vismaz 11 000 cilvēku, taču šie skaitļi, domājams, ir stipri pārspīlēti, ņemot vērā to dezinformāciju, ko līdz šim izplatījis "Hamās". Turklāt liela daļa no nogalinātajiem ir islāmistu grupējumu kaujinieki.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits