Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +22 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis
Izraēlas premjers uzskata, ka visām atbildīgām valstīm būtu jāatbalsta jaunas sankcijas pret Irānu tikpat dedzīgi, kā to dara Tramps

Netanjahu slavē Trampu par nostāju Irānas jautājumā

Izraēlas premjerministrs Benjamins Netanjahu, viesojoties Londonā, pirmdien paziņojis, ka visām atbildīgām valstīm būtu jāatbalsta jaunas sankcijas pret Irānu. Netanjahu, kurš Londonā tikās ar Lielbritānijas premjerministri Terēzu Meju, sacīja, ka viņš atbalsta ASV prezidenta Donalda Trampa uzstājību uz jaunām sankcijām pret Irānu.

"Es domāju, citām valstīm būtu jāseko šim piemēram," paziņoja Netanjahu, piebilstot, ka atbildīgām nācijām tas būtu jādara pavisam noteikti.

"Irāna grib iznīcināt Izraēlu, tā atklāti to pateikusi, tā mēģina iekarot Tuvos Austrumus, tā apdraud Eiropu, tā apdraud Rietumus, tā apdraud pasauli," izteicās Netanjahu.

Viņš Mejai sacīja, ka vēlas runāt par to, kā panākt, lai Irānas agresija nepaliek neatbildēta.

Trampa administrācija pagājušajā nedēļā ieviesa sankcijas pret 13 fiziskām personām un vairākām kompānijām, reaģējot uz Irānas neseno ballistiskās raķetes izmēģinājumu.

Netanjahu asi iebilst pret vienošanos, ko pasaules lielvaras noslēgušas ar Irānu par tās kodolprogrammas ierobežošanu apmaiņā pret sankciju atvieglošanu. Vienošanās tika noslēgta 2015.gada jūlijā un stājās spēkā 2016.gada janvārī.

Mejas preses pārstāve atklāja, ka abi līderi runās par plašu jautājumu loku, tostarp Tuvo Austrumu miera procesu.

Viņa sacīja, ka Meja sarunās paudīs Lielbritānijas bažas par palestīniešu teritorijās augošo ebreju kolonistu apmetņu negatīvo ietekmi uz miera izredzēm.

Kopš Trampa stāšanās ASV prezidenta amatā Izraēla nepilnu divu nedēļu laikā paziņojusi par vairāk nekā 6000 jaunu mājokļu celtniecību kolonistu apmetnēs.

Lielbritānija atbalstīja ANO Drošības padomes rezolūciju, kas tika pieņemta 23.decembrī un kurā pieprasīts Izraēlai apturēt ebreju apmetņu būvniecību palestīniešu teritorijās.

Tomēr Lielbritānija atteicās parakstīt noslēguma paziņojumu pagājušajā mēnesī Parīzē notikušajā Tuvo Austrumu miera konferencē. Paziņojums bija izteikti vērsts pret Izraēlu.

Liela daļa starptautiskās sabiedrības uzskata ebreju kolonistu apmetnes okupētajās palestīniešu teritorijās pa nelegālām un atbalsta palestīniešu valsts izveidošanu, tomēr to līdz šim nav izdevies panākt, kamēr apmetnes turpina augt arvien lielākas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Ukrainas armija nedaudz atkāpusies rietumu virzienā

Ukrainas armijas virspavēlnieks Oleksandrs Sirskis svētdien paziņojis, ka situācija frontē ir saasinājusies un krievi aktīvi uzbrūk visā frontes līnijas garumā, dažos virzienos gūstot taktiskus pan...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits